Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. mája 2022, 20:00
Čas čítania 1:20
Eduard Starkbauer

TOP 3 v utorok: Kováčik dostal 8 rokov väzenia, Deppovi vyznala fanúšička na súde lásku a slovenskí hokejisti idú do štvrťfinále

TOP 3 v utorok: Kováčik dostal 8 rokov väzenia, Deppovi vyznala fanúšička na súde lásku a slovenskí hokejisti idú do štvrťfinále
Zdroj: Refresher
REFRESHER TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Aj dnešok priniesol zaujímavé a rozmanité udalosti. Pozri si náš prehľad troch top správ.

Dušana Kováčika poslal Najvyšší súd na 8 rokov do väzenia

Bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika uznal Najvyšší súd za vinného. Okrem osemročného väzenia musí zaplatiť aj pokutu vo výške 100 000 eur. Kováčika odsúdili za to, že zneužil právomoc svojej funkcie špeciálneho prokurátora a správal sa korupčne. Ako bývalý špeciálny prokurátor pomohol pri prepustení bývalého šéfa skupiny takáčovcov z väzby. Za nepodanie sťažnosti proti odvolaniu Ľubomíra Kudličku zobral 50 000 eur od bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy SR Ľudovíta Makóa.

Najvyšší súd znížil Kováčikovi trest z pôvodných 14 rokov, ktoré mu minulý rok vymeral Špecializovaný trestný súd. Rozhodnutie súdu je právoplatné. Dušan Kováčik sa naďalej môže brániť opravným prostriedkom a sťažovať sa napríklad na Ústavnom súde SR. Tieto kroky už stihol avizovať jeho obhajca Erik Magál. Viac podrobností sa dočítaš v našom článku.

Dušan Kováčik
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Žena kričala počas súdneho pojednávania na Johnnyho Deppa:„Toto dieťa je tvoje!“

Vykrikujúca žena prerušila ostro sledované pojednávanie medzi Johnnym Deppom a Amber Heard. Hercovi vyznala lásku a ten jej na revanš zamával. Žena pojednávanie sledovala priamo v sieni, keď z ničoho nič nahlas zakričala, že jej Johnny Depp spravil dieťa, ktoré práve držala v rukách. Zvolala aj: „Johnny, milujem ťa, naše duše sú prepojené!“

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

Bezprostredná reakcia herca nenasvedčovala, že by danú ženu poznal. Ihneď po incidente ženu zo siene vyviedli strážnici. Podrobnosti, ako aj video nájdeš tu.

Amber Heard | Johnny Depp
Johnny Depp a Amber Heard na súde vo Virgínii. Zdroj: TASR/AP/Steve Helber, Pool

Slovenskí hokejisti nadelili Dánsku debakel a postupujú do štvrťfinále

Slovensko potrebovalo nad Dánskom zvíťaziť v riadnom hracom čase, keďže Dáni včera prekvapujúco porazili Kanadu. Prvé dva góly zápasu strelil v prvej tretine kapitán Tomáš Tatar. V ďalšom priebehu zápasu sa dvakrát presadil aj Pavol Regenda a po jednom góle pridali Mislav Rosandić, Juraj Slafkovský a Šimon Nemec.

Hokejovú reprezentáciu preveria po jednoznačnom víťazstve 7 : 1 nad Dánskom vo štvrťfinále Fíni alebo Švédi. Podrobný report z pôsobivého víťazstva si prečítaš tu.

Slovenská hokejová reprezentácia
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Instagramový post dňa

V New Yorku dnes odstránili poslednú telefónnu búdku v meste. Nahradí ju multimediálny komunikačný panel Link. Jedna éra sa tak definitívne skončila.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa LinkNYC (@linknycofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia