Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou Footshop. Článok bol vytvorený redaktorom, ale ide o špecifickú formu plateného partnerstva.
27. mája 2022, 13:30
Čas čítania 3:38
Richard Balog

Siluety tenisiek, ktoré budú v kurze navždy. Máš ich v zbierke?

Siluety tenisiek, ktoré budú v kurze navždy. Máš ich v zbierke?
Zdroj: Adidas Originals
MÓDA FOOTSHOP NAJZAUJÍMAVEJŠIE PÁRY TENISIEK
Uložiť Uložené

Toto sú modely, ktorých kúpou nikdy neurobíš krok vedľa a ľahko ich skombinuješ na akýkoľvek spôsob. Niektoré aj s oblekom.

Trh je presýtený množstvom tenisiek, ktoré produkujú známe športové značky, ale aj módne domy. Každý deň sú k dispozícii nové siluety alebo špeciálne vyhotovenia, a ak nepracuješ v odevnom priemysle, nie je reálne, aby si zachytil všetky. 

Ideálnou voľbou sú nadčasové modely, ktoré nosili naši rodičia, my a s najväčšou pravdepodobnosťou ich budú nosiť aj naše deti. 

V spolupráci s online obchodom Footshop sme vybrali siluety tenisiek, ktoré budú v kurze navždy. Ak zatiaľ chýbajú v tvojej zbierke, porozmýšľaj nad ich kúpou. Určite neurobíš krok vedľa.

V deň publikovania článku bola na produkty v online obchode Footshop akcia do výšky 25 %. Ceny sú uvedené pred zľavou.
Odporúčané
Aktualizuj svoj šatník o najčerstvejšie tričká s krátkymi rukávmi od značiek Carhartt WIP, Heron Preston alebo MISBHV   Aktualizuj svoj šatník o najčerstvejšie tričká s krátkymi rukávmi od značiek Carhartt WIP, Heron Preston alebo MISBHV 21. mája 2022, 11:30

Adidas Originals Stan Smith 

Stan Smith patril medzi najúspešnejších tenistov svojej generácie aj napriek tomu, že nikdy nevyhral Australian Open ani French Open. Rodák z Pasadeny zaznamenal veľký úspech aj mimo tenisového okruhu vďaka spolupráci so značkou Adidas Originals. 

Tenisky Adidas Originals Stan Smith sú na trhu od roku 1973 a úspešne prešli skúškou času. V súčasnosti ide o jeden z najpredávanejších modelov, ktorý je známy svojím čistým dizajnom s perforovanými tromi prúžkami a kontrastným panelom na päte.

Namiesto tenisových kurtov sú dnes ich prirodzeným prostredím ulice svetových metropol a v ponuke online obchodu Footshop ich nájdeš v rôznych farebných aj materiálových úpravách. 

Adidas Originals Stan Smith – 99,95 €

Adidas Originals
Zdroj: Footshop

Adidas Originals Stan Smith W – 99,95 €

Adidas Originals
Zdroj: Footshop

Adidas Originals Stan Smith W – 100 €

Adidas Originals
Zdroj: Footshop

Adidas Originals Stan Smith – 122,95 €

Adidas Originals
Zdroj: Footshop

Adidas Originals Stan Smith H – 182,95 €

Adidas Originals
Zdroj: Footshop
Kompletná ponuka modelového radu Adidas Originals Stan Smith

Adidas Originals Superstar 

Kultové tenisky, ktoré prenikli do množstva odlišných kultúr a zachovali si svoju jedinečnú tvár. Takto by sme v stručnosti charakterizovali model Adidas Originals Superstar, ktorý vedenie športovej značky uviedlo na trh v roku 1970. 

Vznikli ako PRO model basketbalovej obuvi s nízkym strihom, aby následne formovali hiphopovú kultúru. Dnes sú súčasťou každodenných outfitov. Relevantné sú viac ako 50 rokov a všetko nasvedčuje tomu, že budú aj v budúcnosti. 

Model Adidas Originals Superstar má status legendy a napriek bohatej histórii stále nie je núdza o nové a zaujímavé vyhotovenia. Svoju víziu o tomto teniskovom skvoste predstavili Nigo, Pharrell Williams, Big Sean, ale aj značky ako A Bathing Ape®, Undefeated či módny dom Prada. 

Adidas Originals Superstar – 99,95 €

Adidas Originals
Zdroj: Footshop

Adidas Originals Superstar 82 – 120 €

Adidas Originals
Zdroj: Footshop

Adidas Originals Superstar 82 – 122,95 €

Footshop
Zdroj: Footshop

Adidas Originals Superstar – 122,95 €

Adidas Originals
Zdroj: Footshop

Adidas Originals Superstar 82 – 182,95 €

Adidas Originals
Zdroj: Footshop
Kompletná ponuka modelového radu Adidas Originals Superstar

Converse Chuck Taylor All-Star

Bohatú históriu má za sebou aj ďalší pár tenisiek, ktorý môžeš mať doma do 24 hodín vďaka online obchodu Footshop. Dizajnéri v službách spoločnosti Converse takmer nezmenili vzhľad modelu Chuck Taylor od ich uvedenia na trh v roku 1917 a dôvod je jednoduchý. 

Tenisky sú obľúbené vo svojej pôvodnej podobe a značka Converse predá milióny párov každý rok. Oproti vyhotoveniam zo začiatku 20. storočia majú tenisky pevnejšiu, pružnejšiu a pohodlnejšiu podrážku, ale aj ergonomicky tvarovanú stielku. Zárukou kvality sú aj pevné švy a fakt, že výrobca používa najlepšie obuvnícke lepidlá. 

Záleží len na tebe, či siahneš po ikonickom vysokom vyhotovení s bielym látkovým zvrškom alebo po čerstvých novinkách s plastovými panelmi a hrubými traktorovými podrážkami. Do výberu sme zaradili aj upravenú verziu pôvodnej siluety s názvom Chuck 70. 

Converse Chuck 70 High – 92,95 €

Converse
Zdroj: Footshop

Converse Chuck Taylor All-Star Lift Low W – 97,95 €

Converse
Zdroj: Footshop

Converse Chuck Taylor All-Star Lift High W – 97,95 €

Converse
Zdroj: Footshop

Converse Chuck 70 „Paint Splatter“ – 99,95 €

Converse
Zdroj: Footshop

Converse Chuck 70 High Utility – 147,95 €

Converse
Zdroj: Footshop
Kompletná ponuka modelového radu Converse Chuck Taylor All-Star

 Nike Air Force 1 

Tenisky Nike Air Force 1 vytvoril Bruce Kolgore v roku 1982 a v súčasnosti ide o najpredávanejší model z portfólia spoločnosti Nike. Mimochodom, Kolgore dodnes pracuje v štruktúrach značky. 

Pôvodný názov tenisiek bol Nike Air Force a číslovku 1 získali neskôr. Určené boli pre basketbalistov a išlo o prvú siluetu s technológiou Air, ktorá tlmila nárazy pri dopade na palubovku. Odvtedy uplynulo množstvo času a z nenápadných topánok sa stala ikona, ktorú vyrábajú v troch modeloch (low, mid & high). Každý rok sa predá približne 10 – 12 miliónov kusov a na účet prinesú 800 miliónov dolárov. 

Rovnako ako v prípade tenisiek Adidas Originals Superstar, aj Nike Air Force 1 upravili podľa vlastných predstáv známi návrhári vrátane Riccarda Tisciho, Jamesa Jebbiu alebo Samuela Rossa. 

Nike Air Force 1 '07 – 127,95 €

Nike
Zdroj: Footshop

Nike Air Force 1 '07 – 127,95 €

Nike
Zdroj: Footshop

Nike Air Force 1 '07 LX – 134,95 €

Nike
Zdroj: Footshop

Nike Air Force 1 Mid – 139,95 €

Nike
Zdroj: Footshop

Nike Air Force 1 '07 Mid SP x Stussy – 165 €

Nike
Zdroj: Footshop
Kompletná ponuka modelového radu Nike Air Force 1

 Nike Air Max 

Nike Air Max sú revolučné tenisky, ktoré sú s nami už viac ako 40 rokov a predstavujú ideálneho spoločníka na šport aj každodenné nosenie. Dielo dizajnéra Tinkera Hatfielda je známe vďaka výraznej „bubline“ s technológiou Air a ihneď po uvedení na trh spôsobilo ošiaľ. 

Návrh modelu s poradovým číslom 1 urobil z neznámeho člena tímu uznávanú tvár, ktorá dokáže vymyslieť nové a neopozerané siluety. Hatfield následne predstavil varianty modelového radu Air Max s označením 90, 95, 96, 97 a 98, ktoré odkazovali na rok, keď ich spoločnosť Nike uviedla do predaja. 

Vedenie značky si následne vzalo dlhšiu dovolenku a nové siluety AM začali predstavovať až v priebehu posledných sezón. Svetlo sveta uzreli krásky s označením Air Vapormax, Air Max 270, Air Max 720 alebo Air Max 2090. Ide o novú éru modelového radu, ktorý miluje celý svet. 

Nike Air Max 96 II W – 172,95 €

Nike
Zdroj: Footshop

Nike Air Max 95 W – 189,95 €

Nike
Zdroj: Footshop

Nike Air Max 1 „AMD“ W – 192,95 €

Nike
Zdroj: Footshop


Nike Air Max 97 NH – 199,95 € 

Nike
Zdroj: Footshop

Nike Air VaporMax 2021 – 224,95 € 

Nike
Zdroj: Footshop
Kompletná ponuka modelového radu Nike Air Max
Odporúčané
Vybrali sme najzaujímavejšie páry tenisiek, ktoré nerozplačú tvoju peňaženku    Vybrali sme najzaujímavejšie páry tenisiek, ktoré nerozplačú tvoju peňaženku 12. mája 2022, 10:00
Domov
Zdieľať
Diskusia