Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
24. mája 2022, 16:30
Čas čítania 5:22
Dominik Vetrák

10 najlepších epizód seriálu Love, Death & Robots od Netflixu

FILMY A SERIÁLY LOVE DEATH & ROBOTS
Uložiť Uložené

Love, Death & Robots má už 35 častí. Ktorých 10 z nich musíš vidieť?

Seriál Love, Death & Robots má za sebou už tretiu sériu. Dokopy sme na Netflixe videli 35 rôznych krátkych animovaných filmov. Tento seriál má antologický formát, takže jednotlivé časti na seba nijako nenadväzujú a môžeš si ich pozrieť v akomkoľvek poradí. Rozhodne ťa nechceme odrádzať od toho, aby si si ich pozrel všetky, no niektoré svojou kvalitou a originalitou predsa len vyčnievajú nad ostatnými.

Odporúčané
RECENZIA: Všetko, všade, naraz (jeden z najlepších filmov roka) RECENZIA: Všetko, všade, naraz (jeden z najlepších filmov roka) 22. mája 2022, 15:30

Rozhodli sme sa preto vybrať 10 najlepších epizód tohto seriálu. Ak sa ti budú páčiť, určite si pozri aj ďalšie. Napokon, tieto krátke animovaný filmy majú okolo 10 – 17 minút, takže do dvoch hodín zistíš, či sa ti tento seriál bude páčiť. 

Ak máš rád filozofické príbehy, špičkovú animáciu, napätie, detailne spracované násilné či akčné scény a kreatívne príbehy, Love, Death & Robots si zamiluješ. Ak sa ti páčia naše recenzie a sem-tam vďaka nim natrafíš na super film či seriál, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+, aby sme takýchto tipov a recenzií mohli napísať ešte viac.

10. Shape-Shifters (réžia: Gabriele Pennacchioli, dĺžka: 16 minút)

Dej je o dvojici kamarátov v americkej armáde kdesi na Blízkom východe. Pre svoju jednotku sú cennými členmi, keďže sú vlkolaci a využívajú to aj v boji. Aj napriek tomu si však nedokážu nájsť rešpektujúcich kamarátov, keďže sa ich ostatní boja a doberajú si ich. Jedného dňa sa situácia na bojisku zvrtne a dvojici kamarátov možno nepomôžu ani ich schopnosti.

Epizódu zdobí fotorealistická animácia, zaujímavý príbeh a sympatické postavy, ktoré ťa na konci epizódy prekvapia. Ak dokážeš oceniť detailné zábery na brutálnu akciu, Shape-Shifters ťa očarí. Len škoda, že animák nebol dlhší.

Love Death Robots Najlepšie epizódy Netflix
Zdroj: Netflix

9. Suits (réžia: Franck Balson, dĺžka: 17 minút)

V tomto krátkom animáku bojujú ľudia s hordami mimozemšťanov. Používajú na to podomácky vyrobených robotov s poriadnym arzenálom zbraní. Spoločenstvo farmárov ochraňujúcich svoje polia a rodiny si myslí, že to postačí, no jedného dňa k nim preniknú neúnosné množstvá mimozemšťanov. Je čas na hrdinstvo, obetu a zabíjanie.

Suits je z hľadiska príbehu celkom priamočiare, pričom sa zameriava na úžasnú akciu. Dej dopĺňajú milé dialógy, niekoľko prekvapení a super postavy. Aj v tomto prípade má film na konci zaujímavé rozuzlenie.

Love Death Robots Najlepšie epizódy Netflix
Zdroj: Netflix

+ Sonnie’s Edge (réžia: Dave Wilson, dĺžka: 17 minút)

Nevedeli sme sa rozhodnúť, ktorý z týchto animákov si zaslúži priestor viac, a tak sme sa rozhodli odporučiť ti ich oba. Sonnie’s Edge má bohatšiu zápletku ako Suits, ale nie je to žiadna dialógová dráma. Ide o akčný príbeh, čo si uvedomíš hneď, keď uvidíš futuristický svet podzemných beštiálnych zápasov.

Zaujme ťa dizajn príšer, robotov či vizuál plný neónových farieb. Nechýbajú ani šteklivé sexuálne scény a dejové zvraty. Rovnako ako Suits, aj tento príbeh by si zaslúžil celovečerné spracovanie. 

Love Death Robots Najlepšie epizódy Netflix
Zdroj: Netflix
Anketa:
Ktorá séria mala najlepšie časti?
Prvá séria
Druhá séria
Tretia séria
Prvá séria
89 %
Druhá séria
4 %
Tretia séria
7 %

8. Good Hunting (réžia: Oliver Thomas, dĺžka: 17 minút)

Ak máš rád japonskú animovanú tvorbu, po tejto časti si budeš želať viac podobných kúskov. Good Hunting sa v rámci celého seriálu štýlovo najviac podobá anime príbehom. Kombinuje prvky mystickosti a rozprávkovosti so subžánrom steampunku.

Príbeh sleduje syna lovca magických bytostí, ktorý si s jednou z nich vytvorí puto. Nie je však obyčajná a sužujú ju veľké problémy, čo vyústi v čoraz väčší počet mŕtvych tiel.

Love Death Robots Najlepšie epizódy Netflix
Zdroj: Netflix

7. Beyond the Aquila Rift (réžia: Léon Bérelle, Dominique Boidin, Rémi Kozyra, Maxime Luère, dĺžka: 17 minút)

Vesmírne sci-fi Beyond the Aquila Rift disponuje skvelým príbeh a vie ho aj veľmi funkčne vyrozprávať. Ide o jeden z tých depresívnejších a chladných filmov, ktoré sa ti dostanú pod kožu a túžiš z nich vidieť viac.

Od začiatku do konca sledujeme posádku vesmírnej lode, ktorá sa po precestovaní niekoľkých svetelných rokov prebudí a snaží sa zistiť, ako ďaleko sa vlastne dostala. Pravda je však nesmierne krutá a neférová. Epizóda má krásnu animáciu, super sci-fi atmosféru s prvkami mysteriózna a nechýba ani erotika. 

Love Death Robots Najlepšie epizódy Netflix
Zdroj: Netflix

6. The Secret War (réžia: István Zorkóczy, dĺžka: 16 minút)

Hlavnými postavami sú elitné ruské jednotky počas druhej svetovej vojny. Nebojujú však proti nacistom, ale démonom z iného sveta, ktorí ničia celú krajinu. V epizóde si užiješ veľmi výrazný štýl animácie, skvelé herecké výkony a sympatické postavy ti prirastú k srdcu. 


Príbeh je možno klišé, no je vyrozprávaný štýlom, ktorý ťa zaujme. Radi by sme ho videli rozšírený v celovečernom animovanom filme. 

Love Death Robots Najlepšie epizódy Netflix
Zdroj: Netflix
Odporúčané
RECENZIA: Atlanta je stále surreálnym, originálnym a vtipným seriálom, aký nemá konkurenciu RECENZIA: Atlanta je stále surreálnym, originálnym a vtipným seriálom, aký nemá konkurenciu 20. mája 2022, 18:30

5. Bad Travelling (réžia: David Fincher, dĺžka: 21 minút)

Legendárny režisér David Fincher (Se7en, Fight Club) natočil s talentovaným tímom animátorov napínavý triler o posádke lode, ktorá čelí obrovskej dileme. Prepadne ich totiž obrovský krab, ktorý sa vyhráža, že ak ho neodvezú na najbližší ostrov, všetkých ich zabije. Rozhodnú sa ľudia obetovať svoje životy, aby zachránili celý ostrov, alebo nastane vzbura medzi dvoma rozdielnymi skupinami? Animák na to odpovedá šikovne vymysleným a inteligentným zvratom. 

Fincher sa nenechal zahanbiť a okrem skvelého príbehu a dobre napísaných postáv môžeš počítať aj so špičkovou animáciou. Či už ide o výbuchy, akčné scény, alebo obyčajné spracovanie fyziky a animácie morskej vody, animácia je po celý čas dokonalá.

Fincher natočil epizódu podľa poviedky Neala Ashera, ktorý stojí aj za najlepšou epizódou druhej série – Snow in the Desert. Práve k nej sa o chvíľu dostaneme.

Love Death Robots Najlepšie epizódy Netflix
Zdroj: Netflix

4. Jibaro (réžia: Alberto Mielgo, dĺžka: 17 minút)

Alberto Mielgo získal ocenenie Emmy za epizódu The Witness z prvej série Love, Death & Robots. Následne získal aj Oscara za svoj krátky animovaný film The Windshield Wiper a ako vizuálny konzultant pomáhal aj režisérom vynikajúcej animovanej komiksovky Spider-Man: Into the Spider-Verse. Všetky jeho projekty boli niečím špeciálne a kvalitné a inak to nebolo ani s epizódou Jibaro.

Tá svojím štýlom animácie a chaotickým pohybom kamery spôsobí, že sa niekomu nebude páčiť, no nás ohúrila. Tvorcovia Jibaro natočili unikátne vyzerajúci animák, ktorý sa okrem vizuálu originálne hrá aj so zvukovým dizajnom.

Dej sleduje sirénu, ktorej telo je posiate zlatom a šperkami. Jej krik a spev spôsobujú, že sa jednotka stredovekých vojakov začne navzájom zabíjať a akrobaticky pritom tancovať. Jeden muž jej však odoláva, pretože je nepočujúci. Sirénu upúta, no môže veriť chamtivému človeku?

Love Death Robots Najlepšie epizódy Netflix
Zdroj: Netflix
Odporúčané
10 najlepších postapokalyptických filmov 10 najlepších postapokalyptických filmov 23. mája 2022, 9:30

4. Snow in the Desert (Robert Valley, dĺžka: 18 minút)

Dej je o mužovi, ktorého bunky sa automaticky regenerujú. V praxi to znamená, že ak mu odrežú ruku, do niekoľkých dní mu dorastie. Pre jeho unikátne schopnosti ho hľadá nejedna organizácia, no on túži len po tom, aby mal od všetkých pokoj. Jedného dňa však narazí na nepriateľov, ktorých sám nedokáže poraziť. 

Opäť ťa zasiahne vynikajúca animácia, voice acting (hlasy hercov) a pár cool nápadov s jemným zvratom na konci. Tvorcovia nešetrili brutalitou a dočkáš sa aj krátkej sexuálnej scény. 

Love Death Robots Najlepšie epizódy Netflix
Zdroj: Netflix

2. Pop Squad (réžia: Jennifer Yuh Nelson, dĺžka: 18 minút)

Nespomíname si, kedy nám naposledy niečo pripomínalo „bladerunnerovskú“ atmosféru tak výrazne ako Pop Squad. Zameriava sa na policajného detektíva v budúcnosti, keď je plodenie detí zakázané. Cenou za nesmrteľnosť ľudí je to, že nesmú mať deti.

Keď jeden policajt objaví matku s dieťaťom, nalomí to jeho vieru v to, že to, čo robia, je správne. Vďaka kvalitnej animácii si na tvárach postáv môžeš všimnúť komplexné emócie, čo tvorcom pomáha s prezentovaním emotívneho deja.
 

Za veľmi krátky čas autori tejto časti stihli vytvoriť autentické komplexné postavy, sprostredkovať hlbšie emócie a myšlienky a podaril sa im aj napínavý koniec. Policajtovi požičal hlas Nolan North, takže fanúšikovia hernej série Uncharted spoznajú hlas Nathana Draka.

Love Death Robots Najlepšie epizódy Netflix
Zdroj: Netflix

1. The Witness (réžia: Alberto Mielgo, dĺžka: 12 minút)

Ako prvá ťa zaujme fantastická a neobvyklá animácia, ktorú ešte viac umocňuje skvelé technické spracovanie. Celkový vizuálny zážitok ťaží tiež z výbornej kamery, strihu, dynamiky a dôrazu na detaily. Krátky film má aj výborný príbeh, ktorého skvelý zvrat je však predvídateľný. Veľmi to však neprekáža, keďže nebyť predvídavosti, The Witness by bola dokonalá epizóda.

Love Death Robots Najlepšie epizódy Netflix
Zdroj: Netflix

Bonus: Zima Blue (réžia: Robert Valley, dĺžka: 10 minút)

Zima Blue je zrejme z hľadiska filozofického príbehu najlepšia epizóda celého seriálu. 

Zameriava sa na slávneho umelca, ktorý pred zrakmi zvedavých fanúšikov a osobností odhalí svoje finálne umelecké dielo a vyrazí tým dych všetkým naokolo.

Love Death Robots Najlepšie epizódy Netflix
Zdroj: Netflix

Mini bonus: Night of the Mini Dead (réžia: Robert Bisi & Andy Lyon)

Vybrať len 10 epizód z toľkých kvalitných častí je veľmi náročné. Aj preto ti ako finálny tip odporúčame epizódu s veľmi originálnym dizajnom. 

Tvorcovia na vyrozprávanie deja zvolili pohľad zhora. Animovaná epizóda je plná chaosu, humoru a akcie a nikdy sa pri nej nezačneš nudiť. Dej zachytáva apokalypsu zombíkov zábavným spôsobom.

Love Death & Robots 3. séria Netflix
Zdroj: Netflix
Domov
Zdieľať
Diskusia