Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. mája 2022, 18:30
Čas čítania 1:29
Martin Mičuda

Rolls-Royce servíruje najdrahšie nové auto na svete v ďalšej unikátnej podobe, nechýba výsuvný slnečník

Rolls-Royce servíruje najdrahšie nové auto na svete v ďalšej unikátnej podobe, nechýba výsuvný slnečník
Zdroj: Rolls-Royce
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ROLLS-ROYCE
Uložiť Uložené

Unikátny Rolls-Royce bez strechy a s výsuvným slnečníkom sa ukazuje v novom farebnom vyhotovení.

Presne pred rokom sa Rolls-Royce pochválil svojím unikátnym dielom, ktoré si vyslúžilo obrovskú pozornosť. Nie že by modely aristokratickej značky neboli dostatočne originálne, najmä ak je každý jeden exemplár doslova umeleckým dielom, no špeciálny model Boat Tail posunul latku ešte vyššie.

Briti totiž ohlásili návrat k výrobe vozidiel, ktoré vzniknú výhradne na mieru konkrétnemu majiteľovi, no a po minuloročnej špecialitke prišiel čas na jej v poradí druhý exemplár z celkovo plánovaných troch kusov.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Názov Boat Tail jasne hlási, že inšpiráciou sú luxusné jachty, ktorým zodpovedajú nielen použité materiály, tvary, ale aj farebné odtiene. Predné línie síce netaja estetické stvárnenie a príbuznosť so súčasnými „konvenčnými“ modelmi značky, no pointou exkluzívneho stvárnenia sú zadné partie.

Takmer 6-metrový kolos stojí na základoch limuzíny Phantom, použitá podvozková architektúra však bola značne prispôsobená. Všetky časti karosérie sú ručne vytvarované z hliníkových panelov, no ako uvádza samotná automobilka, celkovo vzniklo až 1 813 úplne nových komponentov. 

Rolls-Royce, Boat Tail,
Zdroj: Rolls-Royce

Na rozdiel od predošlého modrastého vyhotovenia, Boat Tail s poradovým číslom dva získal farebné spojenie trblietavej zmesi v odtieňoch jemnej ruže a ustríc, ktorých sýtosť sa mení za rôznych svetelných podmienok. Okrem pôvabných a na mieru ušitých kriviek je však pointou verzie úchvatne stvárnená zadná časť, ktorej súčasťou je tzv. Hosting Suite – luxusný chladený priestor na potraviny či nápoje vrátane kompletnej stolovacej súpravy, nad ktorú sa ako čerešnička na torte vie vztýčiť výsuvný slnečník.

Odporúčané
Vynovené i30 N si nás získalo ešte viac ako doteraz, jeho nová automatická prevodovka prináša hneď 5 benefitov Vynovené i30 N si nás získalo ešte viac ako doteraz, jeho nová automatická prevodovka prináša hneď 5 benefitov 19. apríla 2022, 12:30

V kokpite prevláda ultraluxusná atmosféra, plejáda najkvalitnejších materiálov, minimalistický štýl a spleť 15 reproduktorov audiosústavy. Vzhľadom na to, že zadná časť je venovaná stolovaniu, otvorený Boat Tail nemá žiadny komplikovaný mechanizmus skladacej strechy. Namiesto neho sa nad hlavy posádky môže natiahnuť plátno, ktoré nahrádza konvenčné riešenie. Samozrejme, o pohon sa stará slávny 6,75 dvanásťvalec, ktorého výkon nám však automobilka bližšie nešpecifikuje.

To platí aj pre samotnú cenovku, lenže my už s odstupom času vieme, že Boat Tail si Rolls-Royce cení na astronomickú sumu – približne 25 miliónov eur. Potvrdili to aj správy o tom, že prvý vyrobený, teda modrý exemplár má údajne patriť slávnemu páru Beyonce a Jay-Z, ktorý zaplatil spomínanú sumu. Ostatne, kompetentní vyhlásili, že Boat Tail je značne drahší ako unikátny Sweptail z roku 2017, ktorý svojho času stál 10 miliónov libier. Na mieru vyrobený Rolls-Royce je teda vôbec najdrahším novým automobilom na svete, ktorý môže jazdiť po bežných cestách.

Rolls-Royce, Boat Tail,Rolls-Royce, Boat Tail,Rolls-Royce, Boat Tail,Rolls-Royce, Boat Tail,
Zobraziť galériu
(13)
Domov
Zdieľať
Diskusia