Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. mája 2021, 15:49
Čas čítania 1:14
Martin Mičuda

Rolls-Royce ohúril unikátnym kabrioletom so slnečníkom, ktorý môže byť najdrahším automobilom na svete

Rolls-Royce ohúril unikátnym kabrioletom so slnečníkom, ktorý môže byť najdrahším automobilom na svete
Zdroj: Rolls-Royce
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Boat Tail je zákazkový počin inšpirovaný luxusnými jachtami.

Aj napriek tomu, že každý vyrobený exemplár ktoréhokoľvek modelu značky Rolls-Royce je doslova jedinečný, nie je unikát ako unikát. Po niekoľkých rokoch totiž britský výrobca špeciálnym modelom Boat Tail ohlasuje návrat k výrobe vozidiel, ktoré vzniknú výhradne na mieru danému majiteľovi. Odkazuje na to aj samotný názov, ktorý Rolls-Royce už v minulosti použil pri jedinečných modeloch.

 
Takmer 6-metrový kolos stojí na základoch novej generácie limuzíny Phantom, použitá podvozková architektúra však bola značne prispôsobená. Všetky časti karosérie boli ručne vytvarované z hliníkových panelov a samotná automobilka uvádza, že nový Boat Tail si vyžiadal až 1 813 úplne nových častí a komponentov. 

Rolls-Royce, Boat Tail,
Zdroj: Rolls-Royce


Ako naznačuje už aj samotný názov, inšpiráciou pre novinku sú luxusné jachty, ktorým zodpovedajú nielen použité materiály, tvary, ale aj farebné odtiene. Predné línie síce netaja príbuznosť a estetické stvárnenie so súčasnými „konvenčnými“ modelmi značky, pointou špecialitky však sú unikátne zadné partie.  

Domov
Zdieľať
Diskusia