Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. mája 2022, 11:30
Čas čítania 1:16
Martin Mičuda

Vision AMG je predobraz budúcnosti brutálnych modelov značky Mercedes-Benz

Vision AMG je predobraz budúcnosti brutálnych modelov značky Mercedes-Benz
Zdroj: Mercedes-Benz
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY MERCEDES-BENZ
Uložiť Uložené

Sériové vyhotovenie príde v roku 2025.

Či sa nám to páči, alebo nie, pokiaľ ide o alternatívne pohony, najbližšie roky budú patriť tomu elektrickému.

Nie je už žiadnym tajomstvom, že drvivá väčšina značiek ako odpoveď na chystané, veľmi prísne emisné normy ohlásila na obdobie okolo roku 2030 koniec spaľovacích motorov, teda minimálne v Európe.

Výnimkou nie je ani Mercedes-Benz, ktorého portfólio už v tomto čase zahŕňa takmer 10 (!) čisto elektrických vozidiel. Na novú dobu sa však patrične pripravuje aj divízia Mercedes-AMG.

Odporúčané
EQS nás v teste opantalo luxusom a technológiami, dala však pýcha značky uvádzaný dojazd až 770 km? EQS nás v teste opantalo luxusom a technológiami, dala však pýcha značky uvádzaný dojazd až 770 km? 14. februára 2022, 16:30

Dôkazom toho je aktuálne odhalená štúdia Vision AMG, ktorej dizajn predstavil počas online prezentácie sám šéfdizajnér značky Gorden Wagener. Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že ide o akúsi evolúciu v úvode predstaveného konceptu EQXX, opak je však pravdou, pretože tieto elektromobily majú toho pramálo spoločného.

Vision AMG je prvý model, ktorý bude stáť na platforme AMG.EA, pričom do sériovej podoby sa pretaví v roku 2025. Vyše 5-metrový sedan zaujme svojou nízkou stavbou karosérie, netypicky tvarovanými prednými svetlami v štýle trojcípej hviezdy a zároveň tými zadnými, ktoré evokujú koncovky výfuku.

Za zmienku stojí aj podsvietená maska či 22" disky s aktívnymi aerodynamickými krytmi. Veľká časť karosérie je vyrobená priamo z uhlíkových vlákien, čím AMG odkazuje na motošport vrátane série F1. To, že ide o štúdiu, ktorá toho pravdepodobne nebude mať veľa spoločného so sériovým vyhotovením, odzrkadľujú aj bočné okná, ktoré nie sú priehľadné, ale pokryté perforovanou fóliou, ktorá splýva s karosériou.

Odporúčané
Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport Najvýkonnejší štvorvalec na svete nám vyrazil dych. Mercedes-AMG CLA 45 S je doslova kompaktný superšport 1. novembra 2020, 16:40

Po technickej stránke je automobilka skúpa na slovo, vyzdvihuje však prítomnosť novej, veľmi kompaktnej batérie a elektromotorov s tzv. axiálnym tokom, ktoré majú oproti konvenčnému riešeniu zaručiť až o tretinu vyšší krútiaci moment, a to za prítomnosti ešte menších rozmerov a váhy. Táto správa ide ruka v ruke s ambíciami AMG – výrobca priznáva, že spaľovacie motory mali svoje neodškriepiteľné prednosti, no v novej elektrickej ére chce opäť ponúkať niečo viac ako v bežných modeloch. Nechajme sa teda prekvapiť. 

Mercedes-AMG, Vision AMG,Mercedes-AMG, Vision AMG,Mercedes-AMG, Vision AMG,Mercedes-AMG, Vision AMG,
Zobraziť galériu
(11)
Domov
Zdieľať
Diskusia