Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2022, 19:44
Čas čítania 0:48
Ema Stanovská

McDonald’s našiel kupca pre svoje reštaurácie v Rusku. Sieť fastfoodov čaká kompletný rebranding

McDonald’s našiel kupca pre svoje reštaurácie v Rusku. Sieť fastfoodov čaká kompletný rebranding
Zdroj: Unsplash/Jurij Kenda/volně k užití
NEWS MCDONALD’S RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

850 ruských reštaurácií najznámejšej siete fastfoodov odkúpi doterajší držiteľ licencie Alexander Govor, ktorý prevádzkuje 25 reštaurácií na Sibíri.

McDonald’s našiel kupca pre svoje reštaurácie v Rusku. 850 ruských reštaurácií najznámejšej siete fastfoodov odkúpi doterajší držiteľ licencie Alexander Govor, ktorý prevádzkuje 25 reštaurácií na Sibíri. Reštaurácie prejdú kompletným rebrandingom, teda zmenia názov, logo aj všetko ostatné, čo si ľudia doteraz spájali s predošlou značkou, informuje BBC.

Predajnú cenu spoločnosť McDonald’s neprezradila, ale uviedla, že odchod z Ruska ju bude stáť 1,2 až 1,4 miliardy dolárov. Ruský minister priemyslu a obchodu Denis Manturov informoval, že dohoda je výsledkom „dlhého a zložitého“ rokovania.

Govor, ktorý má licenciu od roku 2015, súhlasil, že 62-tisíc ruským zamestnancom spoločnosti McDonald’s zabezpečí najmenej na dva roky rovnaké podmienky, aké mali doteraz. Súhlasil aj s vyplácaním miezd firemných zamestnancov až do ukončenia predaja.

Končí po 30 rokoch fungovania

McDonald’s v Rusku pôsobil 30 rokov a jeho prvá reštaurácia otvorená v roku 1990 sa stala symbolom uvoľnenia napätia na konci studenej vojny. V súčasnosti patrí medzi najväčšie značky, ktoré sa z krajiny sťahujú pre vojnu na Ukrajine a západné sankcie, ktoré komplikujú jej fungovanie.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Spoločnosť svoj odchod z ruského trhu oznámila ešte v marci tohto roku. Kremeľ vtedy oznámil, že namiesto siete McDonald’s chce Rusko otvoriť prevádzky Strýko Váňa, ktorých logo sa nápadne podobá na svetoznáme logo americkej spoločnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia