Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
20. mája 2022, 20:34
Čas čítania 1:10
Richard Balog

Tenisky Nike Air Force 1 s monogramom Louis Vuitton budú stáť viac ako 2 000 eur

Tenisky Nike Air Force 1 s monogramom Louis Vuitton budú stáť viac ako 2 000 eur
Zdroj: Louis Vuitton
MÓDA LOUIS VUITTON NIKE
Uložiť Uložené

Jedno z posledných diel návrhára Virgila Abloha bude k dispozícii v priebehu júna vo vybraných obchodoch módneho domu.

Odkaz a práca Virgila Abloha ovládajú odevný priemysel aj po návrhárovej smrti. Vedenie módneho domu Louis Vuitton oznámilo, že uvedie do predaja tenisky Nike Air Force 1 v nízkej aj v strednej verzii počas júna. Ide o jedno z posledných diel umeleckého riaditeľa luxusnej značky, ktoré predstavil v rámci prehliadky mužskej kolekcie na obdobie jar/leto 2022. 

K dispozícii bude deväť rozličných úprav vrátane koženého bieleho variantu s vyrazeným monogramom Louis Vuitton a s prvkami typickými pre modely od zosnulého návrhára, ako sú napríklad nápisy v úvodzovkách alebo graffiti motívy. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Odporúčané
Sú to kostýmy z filmu Duna alebo nová kolekcia od Louis Vuitton? Takto vyzerá móda z budúcnosti Sú to kostýmy z filmu Duna alebo nová kolekcia od Louis Vuitton? Takto vyzerá móda z budúcnosti 18. mája 2022, 18:30

Cena za nízke vyhotovenie ikonickej siluety bude 2 000 eur a 2 500 eur v prípade strednej verzie, píše Hypebeast. Hodnota jednotlivých párov vyletí do astronomických výšin hneď po skončení oficiálneho predaja a v prípade úspechu môžeš zarobiť tisícky eur. 

Všetkých 47 vyhotovení, ktoré navrhol Abloh, môžeš vidieť na výstave v newyorskom Greenpoint  erminal Warehouse od dnes do 31. mája. Výstava, ktorá okrem tenisiek obsahuje aj rekonštrukciu dizajnérovho ateliéru a štúdia, vzdáva hold jeho odkazu. Zároveň návštevníkov oboznamuje s jedinečným umením, ktoré stojí za každým ručne vyrobeným párom modelov Air Force 1. Prenosné inštalácie sa nachádzajú v celom New Yorku. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Začiatkom februára aukčný dom Sotheby’s vydražil 200 párov tenisiek Nike Air Force 1 zo spolupráce so značkou Louis Vuitton. Zisk z predaja odovzdali fondu na podporu afroamerických študentov módy. Išlo o viac ako 25 miliónov dolárov.

Na záver ti prajeme veľa šťastia pri nákupe a teraz si pozri detailný proces výroby z talianskeho ateliéru Fiesso d’Artico. Je to dôkaz, že ide o unikátne tenisky, ktoré sú hodné vysokej ceny. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton (@louisvuitton)

Domov
Zdieľať
Diskusia