Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
16. mája 2022, 9:27
Čas čítania 0:48
Ivan Koribanič

Na homofóba roka je nominovaný Robert Fico, Igor Matovič, ale aj tenista Martin Kližan

Na homofóba roka je nominovaný Robert Fico, Igor Matovič, ale aj tenista Martin Kližan
Zdroj: TASR/Dano Veselský, Jaroslav Novák
ZAUJÍMAVOSTI HOMOFÓBIA IGOR MATOVIČ ROBERT FICO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Táto cena je vyhlásená pri príležitosti Medzinárodného dňa boja proti homofóbii a transfóbii.

Inštitút ľudských práv vyhlásil ďalší ročník anticeny Homofób roka. Ako píše na svojom webe, tohtoročnú nomináciu tvoria katolícky biskup Jozef Haľko, tenista Martin Kližan, expremiér Igor Matovič, hovorca Aliancie za rodinu Anton Chromík a poslanec Robert Fico.

Táto cena je vyhlásená pri príležitosti Medzinárodného dňa boja proti homofóbii a transfóbii. „Zámerom súťaže však nie je autorov výrokov len odsudzovať, ale upozorniť celú spoločnosť, že aj slová, ktoré si možno neuvedomujeme, môžu niekoho poškodzovať, o to viac, ak sú ich autormi verejne známe osoby,“ píše inštitút na webe.

Tohtoroční nominanti:


Jozef Haľko – „Druhý diel si nepozriem… lebo si myslím, že bozkávanie ľudí rovnakého pohlavia na obrazovku nepatrí.“ Článok o tejto kauze si môžeš prečítať tu.

Martin Kližan
 – „Najznámejšia športová lesbička prehovorila!“ Kližan reagoval na bývalú tenistku Martinu Navrátilovú, ktorá okomentovala dianie okolo nevpustenia Novaka Djokovića do Austrálie: „Priala by som si, aby sa Novak dal zaočkovať. Je to skvelý vodca, úžasný športovec. Bránila som ho mnohokrát, ale nemôžem obhajovať jeho rozhodnutie nedať sa zaočkovať,“ povedala bývalá tenistka.


Igor Matovič
 – „Pellegriniho kamarát – bu*erant posratý – má zlaté tehly…“

Anton Chromík
 – „Propaganda spôsobuje epidemický nárast LGBTI správania u mladých.“


Robert Fico – „Ja si neželám, aby tu chodili ľudia, ktorí budú tvrdiť, že sú ženy, a budú mať medzi nohami 20 cm pinďúra.“

Domov
Zdieľať
Diskusia