Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2022, 19:43
Čas čítania 1:12
Tímea Krauszová

Elon Musk pozastavuje kúpu Twitteru pre fejkové účty. Akcie firmy už klesli o viac ako 13 percent

Elon Musk pozastavuje kúpu Twitteru pre fejkové účty. Akcie firmy už klesli o viac ako 13 percent
Zdroj: Getty Images/Maja Hitij
TECH ELON MUSK SPRÁVY ZO SVETA TWITTER
Uložiť Uložené

Twitter si chce známy podnikateľ kúpiť za viac ako 40 miliárd dolárov.

Elon Musk týždne po tom, čo oznámil, že si chce kúpiť Twitter, urobil krok späť. Podľa CNN pozastavuje 44-miliardovú dohodu, pretože ešte overuje chýbajúce informácie. Oznámil to na svojom účte na Twitteri. 

Koľko účtov je falošných?

Podľa príspevku Muska na Twitteri podnikateľ ešte čaká na dáta, ktoré by potvrdili výpočet falošných účtov na sociálnej sieti. Chce si overiť, že tvoria naozaj menej než 5 % celkového počtu účtov. Toto číslo pochádza z reportu sociálnej siete, ktorý vydala v apríli. Ide o odhad, ktorý však nebol nezávisle overený, reálne číslo falošných účtov tak môže byť vyššie.

V minulosti hovoril Musk o tom, ako vyčistí Twitter a vyrieši jeho problémy s falošnými účtami a so spamom. Teraz má zrejme pochybnosti o tom, či ich spoločnosť nenahlasuje príliš málo.

Twitter zápasí so spamom roky a firma už viackrát v minulosti podľa CNN uznala, že je kľúčové, aby sa im podarilo obmedziť činnosť fejkových účtov. Bez toho sa im nebude dariť rásť. Vplyvom Muskovho príspevku klesla hodnota akcií Twitteru o viac ako 13 %. Nie je však jasné, prečo práve teraz zvažuje, či od dohody odstúpi.

Musk už predal svoje akcie Tesly v hodnote viac ako 8 miliárd USD na financovanie akvizície. Zakladateľ technologickej spoločnosti SpaceX a spolumajiteľ automobilky Tesla chce odkúpiť Twitter za 44 miliárd dolárov. Dohodu musia ešte podporiť akcionári a regulačné orgány. Po prípadnom prevzatí chce urobiť niekoľko zmien aj v tom, ako bude sieť fungovať, ale napríklad aj v tom, ktoré účty budú zablokované. Účet Donalda Trumpa chce napríklad obnoviť.


Domov
Zdieľať
Diskusia