Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. mája 2022, 10:53
Čas čítania 0:56
Ema Stanovská

Elon Musk: Ak budem vlastniť Twitter, obnovím zablokovaný účet Donalda Trumpa

NEWS DONALD TRUMP ELON MUSK SPRÁVY ZO SVETA TWITTER
Uložiť Uložené

Musk už v minulosti povedal, že sociálna sieť by mala byť opatrnejšia pri permanentnom rušení účtov.

Americký podnikateľ Elon Musk by v prípade úspešného zavŕšenia dohody o kúpe Twitteru obnovil zablokovaný účet bývalého prezidenta Donalda Trumpa. Povedal to v utorok na konferencii Financial Times Future of the Car. Informuje o tom CNN.

„Myslím si, že zakázať účet Donalda Trumpa bola chyba,“ povedal 50-ročný miliardár na konferencii. Musk už v minulosti povedal, že sociálna sieť by mala byť opatrnejšia pri permanentnom rušení účtov.

Rovnaký názor má aj Jack Dorsey, spoluzakladateľ a bývalý generálny riaditeľ Twitteru. „Sú tam isté výnimky, ale vo všeobecnosti platí, že ak musíme niekoho zablokovať, zvyčajne je to naša chyba.“

Musk pripomenul, že Twitter zatiaľ nevlastní, takže „toto nie je vec, ktorá sa určite stane“. Zakladateľ technologickej spoločnosti SpaceX a spolumajiteľ automobilky Tesla hodlá odkúpiť Twitter za 44 miliárd dolárov. Dohodu musia ešte podporiť akcionári a regulačné orgány. 

Odporúčané
Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok 15. marca 2024, 13:47

Trumpov účet s 89 miliónmi sledovateľov Twitter zablokoval v januári tohto roka za porušenie pravidiel platformy a podnecovanie násilia. Trump však ešte v apríli vyhlásil, že by sa na Twitter nevrátil, ani keby jeho účet obnovili. Po tom, čo zablokovali jeho účet, si vytvoril vlastnú sociálnu sieť Truth Social, o ktorú však ľudia nemajú veľký záujem.

Domov
Zdieľať
Diskusia