Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. januára 2021, 8:07
Čas čítania 1:01
Viktor Kniš

Trumpovi natrvalo vymazali účet na Twitteri s 89 miliónmi sledovateľov

NEWS DONALD TRUMP TWITTER
Uložiť Uložené

Účet dosluhujúceho prezidenta Spojených štátov je nenávratne preč. Dôvodom je riziko z ďalšieho podnecovania násilia.

Donald Trump prišiel o svoj účet na Twitteri natrvalo. Zástupcovia sociálnej siete to odôvodnili obavou, že by dosluhujúci prezident Spojených štátov mohol aj naďalej podnecovať násilie. 

Pôvodne dostal Trump len upozornenie a dočasný ban na 12 hodín, počas ktorých nemohol pridávať žiadne príspevky. Twitter ho varoval, že ak pravidlá platformy poruší opäť, o účet príde. Stalo sa tak po tom, čo vo Washingtone DC vtrhli do budovy amerického parlamentu priaznivci Donalda Trumpa. Pri tejto udalosti prišlo o život niekoľko ľudí, zároveň sa počas nej viackrát kandidát republikánov prihováral demonštrantom. 

Trump v príspevkoch tvrdil, že sú „užasní patrioti“, sú „výnimoční“ a voľby im „boli ukradnuté“. Okrem dvoch textových príspevkov pridal aj video.

Odporúčané
Trump vyhlásil, že sa nezúčastní inaugurácie Joea Bidena. Niečo podobné sa nestalo už viac ako 150 rokov Trump vyhlásil, že sa nezúčastní inaugurácie Joea Bidena. Niečo podobné sa nestalo už viac ako 150 rokov 8. januára 2021, 17:44

Permanentný  ban potvrdil Twitter na svojom blogu v piatok večer. „V súvislosti s hroznými udalosťami tohto týždňa sme v stredu dali jasne najavo, že ďalšie porušenie pravidiel Twitteru bude mať za následok práve tento postup,“ konštatuje sociálna sieť. 

Na oficiálnom osobnom účte sledovalo hlavu Spojených štátov 88,7 milióna followerov.

Trump
Zdroj: Twittter reprofoto

Trump sa ešte naposledy pokúsil vynájsť po pár hodinách. Pridal sériu príspevkov na prezidentský účet @POTUS, ktorý sleduje asi 33 miliónov používateľov. Twitter obvinil z obmedzovania slobody prejavu. 

Netrvalo dlho a platforma príspevky Trumpa z tohto účtu zmazala. Ľuďom prízvukoval, že sa stretnú na inom virtuálnom mieste, pričom uviedol, že zvažuje aj vytvorenie vlastnej platformy.

„Používanie ďalšieho účtu so zámerom obísť sankčné opatrenie je proti našim pravidlám. Podnikli sme preto patričné kroky v súvislosti s nedávnymi tweetmi z účtu @POTUS,“ uviedli predstavitelia spoločnosti Twitter.

Odporúčané
Používatelia utekajú z Twitteru. Trenduje nová sociálna sieť Mastodon Používatelia utekajú z Twitteru. Trenduje nová sociálna sieť Mastodon 8. novembra 2022, 15:30

Facebook a Instagram zablokovali účty amerického prezidenta na najmenej dva týždne. Môže to však trvať aj oveľa dlhšie. Trumpovi zablokovali aj subreddit. 

Domov
Zdieľať
Diskusia