Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. mája 2022, 20:00
Čas čítania 1:06
Daniel Mikolášik

TOP 3 vo štvrtok: Fínsko má namierené do NATO, Cigániková vraj potrebuje stylistu a Geissovcov volali Slováci celý čas nesprávne

TOP 3 vo štvrtok: Fínsko má namierené do NATO, Cigániková vraj potrebuje stylistu a Geissovcov volali Slováci celý čas nesprávne
Zdroj: Refresher
REFRESHER TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Aj dnešok priniesol kopu zaujímavých správ. Pozri si náš výber troch najzaujímavejších.

Fínsko chce ísť do NATO

Fínsky prezident Sauli Niinistö a premiérka Sanna Marinová v spoločnom vyhlásení oficiálne oznámili, že podporujú vstup svojej krajiny do NATO. Členstvo v NATO by podľa nich posilnilo bezpečnosť Fínska a rovnako by krajina posilnila celú obrannú alianciu. Fínsko podľa tamojšieho prezidenta a premiérky musí bezodkladne požiadať o členstvo v NATO.

Viac sa dočítaš tu.

Fínska premiérka Sanna Marinová.
Fínska premiérka Sanna Marinová. Zdroj: TASR/AP

Cigániková vraj potrebuje stylistu

Romana Tabák (nezaradená, predtým OĽaNO) čelí od minulého týždňa kritike opozičných poslancov. Pridala sa aj Jana Bittó Cigániková (SaS) vo svojom blogu. Podľa poslankyne sa Tabák stala symbolom pokrytectva a bezcharakternosti. Cigániková v stredu večer uviedla na sociálnej sieti, že Tabák ju v Národnej rade SR zastavila, aby jej vynadala za spomínaný blog. Tabák jej vraj vynadala nielen za blog, ale aj za to, ako vyzerá. Vraj si má nájsť stylistu, lebo je hanbou NR SR.

Viac sa dočítaš tu.

Romana Tabák Jana Bittó Cigániková
Zdroj: TASR/Michal Svítok, Jana Bittó Cigániková

Geissovcov volali Slováci celý čas nesprávne

Milionárska rodina z reality šou Geissenovci je už niekoľko dní na Slovensku. Ich priezvisko bolo preto v poslednom čase skloňované oveľa častejšie ako zvyčajne. Refresher však zistil, že toto priezvisko píšeme už roky nesprávne. Podľa slov odborníkov a jazykovedcov by sme ich totiž mali po správnosti volať Geissovci. Dôvod sa dozvieš v článku na našom webe.

Viac sa dočítaš tu.

Manželia Geissovci s dcérami – s mladšou Shaniou Tyrou (vľavo) a so staršou Davinou Shakirou (v bielom uprostred).
Manželia Geissovci s dcérami – s mladšou Shaniou Tyrou (vľavo) a so staršou Davinou Shakirou (v bielom uprostred). Zdroj: Instagram/@carmengeiss_1965

Instagramový post dňa: Prvá fotka čiernej diery v našej Galaxii

Toto je historicky prvá fotografia supermasívnej čiernej diery v strede našej Galaxie. Vedci prišli s prelomovým objavom v strede Mliečnej cesty. Snímku vo štvrtok zverejnil medzinárodný tím astronómov, ide o kozmické teleso známe ako Sagittarius A* (Sgr A*). Toto teleso je štyri milióny ráz ťažšie ako Slnko.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa BBC News (@bbcnews)

Domov
Zdieľať
Diskusia