Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. mája 2022, 17:39
Čas čítania 0:42
Jana Chovancová

Thajský minister zdravotníctva chce rozdať obyvateľom milión rastlín konopy. Majú slúžiť na liečebné účely

Thajský minister zdravotníctva chce rozdať obyvateľom milión rastlín konopy. Majú slúžiť na liečebné účely
Zdroj: Pexels/Chait Goli/volně k užití
ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA THAJSKO
Uložiť Uložené

Thajská vláda má v pláne zadarmo distribuovať do domácností milión rastlín konopy.

V júni tohto roku má thajská vláda v pláne distribuovať milión rastlín konopy do domácností v krajine. Má to byť reakcia na nedávno schválený zákon, keď Thajsko povolilo svojim obyvateľom pestovať si doma konopu. Uviedol to thajský minister zdravotníctva, informuje CNN

Anutin Charnvirakul, minister zdravotníctva v Thajsku, na svojej sociálnej sieti Facebook opísal svoj úmysel pestovať konopu ako domácu plodinu. Nový zákon, ktorý začne v Thajsku platiť 9. júna, umožní ľuďom pestovať tieto rastliny beztrestne.

Konopa však má slúžiť výhradne na liečebné účely. V regióne, ktorý je známy prísnymi trestmi za nelegálne drogy, sa Thajsko v roku 2018 stalo prvou krajinou v juhovýchodnej Ázii, ktorá legalizovala konopu na lekársky výskum a užívanie. 

Kitty Chopaková, miestna podnikateľka s konopou, pre CNN povedala, že cieľom zákona je uľahčiť život ľuďom, aby mohli konopu používať v liečivých čajoch alebo polievkach.

„Stále sa to bude považovať za trestný čin, ak nemáte lekársky predpis a nájdu vám doma konopu. Taktiež musíte byť pacientom s nejakou formou ochorenia, aby ste mohli konopu užívať. Len v tomto prípade si budete môcť pestovať rastliny doma,“ komentovala Kitty.

Anketa:
Chcel by si si doma legálne pestovať konope? 
Áno.
Nie.
To je u nás nelegálne?
Hlasovať
Áno.
80 %
Nie.
10 %
To je u nás nelegálne?
10 %
Domov
Zdieľať
Diskusia