Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. mája 2022, 20:00
Čas čítania 1:24
Eduard Starkbauer

TOP 3 v pondelok: Dá sa hlásiť na dobrovoľnú vojenskú prípravu, Harabin sa dostal do potýčky a prvý trailer na film Avatar 2

TOP 3 v pondelok: Dá sa hlásiť na dobrovoľnú vojenskú prípravu, Harabin sa dostal do potýčky a prvý trailer na film Avatar 2
REFRESHER TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Tieto tri udalosti by ti dnes určite nemali ujsť.

Spustili registráciu na dobrovoľnú vojenskú prípravu

Ministerstvo obrany spúšťa po dvojročnej prestávke dobrovoľnú vojenskú prípravu. Rezort obrany chce tento rok v termíne od 6. júla do 26. septembra vycvičiť minimálne 150 osôb, ktoré získajú základné vojenské vedomosti a zručnosti.

Výcvik bude okrem základných vedomostí a zručností v ovládaní zbraní zameraný aj na zvýšenie fyzickej kondície, pripravenosti na zvládanie stresových a záťažových situácií, ako aj na vojenskú disciplínu.

Počas 11-týždňovej prípravy na Základni výcviku a mobilizačného doplňovania v Martine dostane každý absolvent viac ako 1 300 eur. Jeho absolventi budú povýšení na vojakov 2. stupňa a zaraďovaní do záloh a budú tak pripravení na nasadenie v rámci domáceho krízového manažmentu.

Slovensko plánuje dať na obranu 2 % z HDP.
Slovensko plánuje dať na obranu 2 % z HDP. Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Harabin sa dostal do potýčky

Štefan Harabin sa na Slavíne dostal do konfliktu s aktivistom z iniciatívy Mier Ukrajine, ktorý mu bránil v prístupe k pomníku padlým. Bývalý predseda Najvyššieho súdu aj minister spravodlivosti na aktivistu kričal, že je fašista, a o pomoc žiadal aj prítomného policajta.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

Aktivisti dnes na Slavíne od 8.00 h čítali mená obetí ruskej agresie na Ukrajine. „Postavili sme sa za policajtov. Pokojne, len sme tam stáli a za nami čítali mená, dátumy narodenia a úmrtia tých, ktorí prišli o život len a len preto, že sa tak Voloďa a jeho banda rozhodli.“

Video z incidentu a podrobnosti dnešnej situácie na Slavíne si môžeš pozrieť tu.

harabin
Zdroj: Facebook/Slávka Henčeková/Reprofoto

Avatar 2 predstavil dlhoočakávaný trailer

Veľkolepý 3D film Avatar od oscarového režiséra Jamesa Camerona sa dočká dlhoočakávaného pokračovania už v decembri. Prvé zábery z filmu Avatar 2: The Way of Water si môžeš pozrieť v traileri. 

Ten nie je nabitý akčnými scénami, ale vizuálne pôsobí veľmi dobre. Podľa zmluvy so spoločnosťou Disney sa do roku 2028 môžeme tešiť ešte na ďalšie tri diely série.

Avatar 2 trailer
Zdroj: Disney

Instagramový post dňa

Kendrick Lamar sa po dlhých piatich rokoch už v piatok vráti s novým albumom Mr. Morale & The Big Steppers. Dnes naservíroval fanúšikom prvú ochutnávku s názvom The Heart Part 5. Vo videoklipe sa tvár kalifornského rapera pomocou technológie deepfake mení na tváre O. J. Simpsona, Kanyeho Westa, Jussieho Smolletta, Willa Smitha, Kobeho Bryanta a Nipsey Hussla.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa COMPLEX (@complex)

Domov
Zdieľať
Diskusia