Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
9. mája 2022, 14:04
Čas čítania 1:16
Adam Novosad

VIDEO: Harabin sa na Slavíne dostal do potýčky s aktivistom, keď sa snažil predrať až k pomníku padlým. „Ty fašisto,“ kričal naňho

NEWS RUSKO ŠTEFAN HARABIN VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Štefan Harabin prišiel položiť kyticu na Slavín, aj keď na mieste prebiehala akcia aktivistov z iniciatívy Mier Ukrajine.

Na bratislavskom Slavíne, kde dnes prebieha viacero organizovaných akcií pri príležitosti 9. mája, ktorý v Ruskej federácii symbolizuje Deň víťazstva nad fašizmom, sa aktivisti poukazujúci na ruskú agresiu na Ukrajine dostali do potýčky so Štefanom Harabinom.

Aj keď mali Slavín od dnešného rána zarezervovaný ako miesto svojho konania aktivisti z iniciatívy Mier Ukrajine, ktorí pri pamätníku zorganizovali udalosť „9. máj – Deň obetí rašizmu (ruského fašizmu)“, na miesto dorazili aj desiatky podporovateľov Ruska.

V jednej chvíli sa priamo k pamätníku pokúsil odniesť kvety Štefan Harabin, ktorý je známy svojimi proruskými a protisystémovými postojmi, avšak k Slavínu ho aktivisti odmietali pustiť. S jedným z nich sa dostal do potýčky, keď Harabinovi nastavil hruď a zablokoval mu cestu, čo bývalého sudcu a politika značne vyviedlo z miery. Video z incidentu zdieľala Slávka Henčeková, ktorá pôsobí ako asistentka poslanca Jána Benčíka.

„Zoberte ho. Ty fašisto jeden, vypadni,“ hromžil na aktivistu Harabin, ale prejsť sa mu nepodarilo. „Ja idem dať kvety na oslobodenie, ty fašisto,“ pokračoval. „Počúvajte, bráni mi v osobnej slobode,“ obrátil sa na policajta, ktorý mu odvetil, že Slavín majú aktivisti rezervovaný, a tak musí počítať s tým, že sa im Harabinova prítomnosť nepáči.

Odporúčané
Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok 15. marca 2024, 13:47

Aktivisti na Slavíne od 8.00 h zahájili maratón čítania mien obetí ruskej agresie na Ukrajine, čo sa podporovateľom Ruska nepozdávalo. „Postavili sme sa za policajtov. Pokojne, len sme tam stáli a za nami čítali mená, dátumy narodenia a úmrtia tých, ktorí prišli o život len a len preto, že sa tak Voloďa a jeho banda rozhodli,“ opisuje Henčeková situáciu v statuse.

Podľa Henčekovej na nich počas čítania mien obetí mávali sovietskymi vlajkami, stužkami s písmenom Z a kričali, že sú fašisti. „To najhoršie, čo som počula, bolo skandovanie jedného starého pána, ktorý kričal ,málo, málo'. Že ich umrelo ešte málo,“ uzavrela.

Domov
Zdieľať
Diskusia