Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. mája 2022, 17:42
Čas čítania 0:52
Dominik Vetrák

Sleduj prvé zábery z Avatar 2: The Way of Water. Film bude opäť reklamou na dych vyrážajúce počítačové triky

Sleduj prvé zábery z Avatar 2: The Way of Water. Film bude opäť reklamou na dych vyrážajúce počítačové triky
Zdroj: Disney
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Režisér James Cameron odhalil prvé zábery z Avatara 2. Film bude mať premiéru v decembri.

Režisér a scenárista James Cameron bude premietať svoj najnovší sci-fi film už 16. decembra 2022. Pôvodný dátum premiéry pre Avatar 2: The Way of Water bol pritom december 2014.

Odporúčané
Tip na seriál od Netflixu: juhokórejský My Name ťa dostane brutálnou akciou a krvavými bitkami Tip na seriál od Netflixu: juhokórejský My Name ťa dostane brutálnou akciou a krvavými bitkami 9. mája 2022, 13:30

Po mnohých rokoch čakania na film konečne vidíme jeho prvé zábery v pohybe, a to vďaka teaser traileru. Teaser trailer nie je taký akčný a nabitý veľkými scénami ako klasické trailery, ale odhaľuje vizuál filmu. Z hľadiska počítačových trikov a vizuálu to bude opäť mimoriadne dielo.

Je však otázne, ako bude film vyzerať v kinách a či bude technologický progres od prvého dielu dostatočný. Predsa len, druhá časť sa už nemôže spoliehať na také haló, akými boli 3D projekcie v čase premiéry jednotky. 

Množstvo divákov sa obáva, že ich vizuál až tak neočarí a že na filme nebude vidno, že na ňom pracovali najväčšie talenty zo spoločnosti WETA hneď niekoľko rokov, a teda niekoľkonásobne dlhšie než na iných blockbusteroch (WETA vytvára vizuálne triky do hollywoodskych blockbusterov).

Režisér a scenárista James Cameron strávil posledných 20 rokov svojho života natáčaním a tvorením Avatarov. Režisér takých skvelých filmov ako Terminátor 1 a 2, True Lies, Titanic, Aliens či Abyss za ten čas mohol natočiť omnoho viac kvalitných blockbusterov, ale rozhodol sa posúvať filmové technológie a natočiť rovno päť častí Avatara. Avatar 5 má premiéru naplánovanú na rok 2028. Dovtedy uvidíme dvojku, trojku a štvorku. 

Avatar 2 trailer
Avatar 2. Zdroj: Disney
Avatar 2 trailer
Zdroj: Disney
Domov
Zdieľať
Diskusia