Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
14. mája 2022, 14:30
Čas čítania 8:07
Ema Stanovská

7 prevádzok s najoriginálnejším interiérom v Bratislave: škodovka medzi stolmi, nábytok z 15. storočia aj lavice v tvare tofu

GASTRO GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Hlavným kritériom bola originalita – do zoznamu sme zaradili podniky, ktoré z pohľadu architektúry a dizajnu prinášajú niečo nové a hodnotné.

Kedy si naposledy popíjal drink v zamatovom kresle obklopený exotickými rastlinami alebo jedol tradičný zákusok s výhľadom na starožitnosti z 15. storočia? Bratislavské reštaurácie a kaviarne neponúkajú len vynikajúcu gastronómiu, ale aj skvostný vizuálny zážitok. 

Navštívili sme sedem prevádzok, ktoré svojím interiérom najviac vynikajú. Hlavným kritériom bola originalita – do zoznamu sme zaradili podniky, ktoré z pohľadu architektúry a dizajnu prinášajú niečo nové a hodnotné.

V Refresheri ti pravidelne predstavujeme zaujímavé gastro podniky. Nezabudni sledovať tému Gastro. Podporiť nás môžeš vstupom do Refresher+ klubu.

Grão

Adresa: Jesenského 194/12
Štýl interiéru: brutalizmus 
Tri najzaujímavejšie prvky: opadávajúca omietka, „tofu stoličky“, neónové rúry

Kaviarenská novinka v centre mesta si veľmi rýchlo získala pozornosť bratislavských kaviarenských „povaľačov“, a to najmä pre jej originálny „surový“ dizajn. Interiér navrhoval architekt Alan Prekop, ktorého ľudia poznajú aj ako člena hudobnej skupiny Bad Karma Boy. 

Grao vlastní známy DJ, BJ Piggo.
Grao vlastní známy DJ, BJ Piggo. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Priestory nenápadnej prevádzky na Jesenského ulici majú pripomínať berlínsko-nórsku kaviarenskú kultúru. Dominuje v nej brutalistický štýl typický surovými materiálmi ako je napríklad betón. Asi najikonickejším prvkom interiéru je opadávajúca omietka na stene, ktorá pôsobí, ako keby bola nedokončená a prirodzene vzbudzuje záujem a otázky. 

Asi najikonickejším prvkom interiéru je opadávajúca omietka na stene, ktorá pôsobí nedokončene.
Asi najikonickejším prvkom interiéru je opadávajúca omietka na stene, ktorá pôsobí nedokončene. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Kávičkári zvyknutí na „uhladené“ priestory s prírodnými materiálmi a rastlinami si možno pri pohľade na ošarpané radiátory spomenú na internátne časy (čo nemusí byť zlé).

Odporúčané
Martin Hanúsek: Víno bez siričitanov neexistuje, každý vinár sa ich snaží vo víne mať čo najmenej Martin Hanúsek: Víno bez siričitanov neexistuje, každý vinár sa ich snaží vo víne mať čo najmenej 28. marca 2024, 8:45

Tento celok „zjemňuje“ vlnitý barový pult a lavice v krémovej farbe – tie raz jeden zákazník prirovnal k tofu a odvtedy ich tak volá každý. Zaujímavým spestrením je aj dlhá svetelná hadica na strope, ktorá vnáša do priestoru zvláštnu atmosféru. 

Hadica zaujímavým spôsobom osvetľuje interiér.
Hadica zaujímavým spôsobom osvetľuje interiér. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

„V gastrobiznise sme úplní nováčikovia a keď sme otvárali túto kaviareň, nemali sme za sebou žiadnu komunitu. Zamerali sme sa preto na dobrý vizuálny marketing a dizajn. Chceli sme v prvom rade priniesť niečo úplne nové, čo v žiadnej inej kaviarni v Bratislave neuvidíte,“ hovorí spolumajiteľ kaviarne a BJ Tomáš Chalupa (známy ako BJ Piggo) s tým, že Grão má evokovať rok 2050.

Priestor na sedenie je veľmi tvárny a nastavený tak, aby sa prispôsobil menšej aj väčšej skupinke ľudí. „Nechceli sme mať klasické sedenie typu stolík a dve stoličky. Okrem ,tofu lavíc‘ máme aj výklad s kobercom, kde si môžu ľudia sadnúť ako len chcú. Lavice si môžu aj spojiť, prípadne si na ne vyložiť nohy,“ vraví BJ Piggo. Fantázii sa tu medze nekladú a výklad vystlaný kobercom možno ocení aj tvoj štvornohý spoločník.

Kaviareň, ktorú nevieš k ničomu prirovnať.
Kaviareň, ktorú nevieš k ničomu prirovnať. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

„Tento priestor skrátka nemáš k čomu prirovnať. Má zmysel, vytvoril ho architekt s vlastným rukopisom, ale nevieš k ničomu pripodobniť,“ vraví BJ Piggo.

Odporúčané
Jedli sme v novej reštaurácii influencera King Dubaja: Prekvapil nás sirloin steak, obrazy Ježiša aj víno Brada Pitta Jedli sme v novej reštaurácii influencera King Dubaja: Prekvapil nás sirloin steak, obrazy Ježiša aj víno Brada Pitta 22. marca 2024, 9:30

Nám pri návšteve kaviarne Grão klasické stoličky skutočne nechýbali. Vyvalili sme sa na „tofu lavicu“, ktorú zalievalo svetlo z veľkoformátových okien a pozorovali rušnú ulicu. Hoci pri prvej návšteve sa ti bude tisnúť otázka: „Takto to má fakt byť?“, no po pár minútach „váľania sa vo výklade“ s chutnou filtrovanou kávou v ruke ti začnú jednotlivé prvky zapadať dokopy. Stačí len troška predstavivosti (a jablkového perníka).

Velvet

Adresa: Námestie SNP 30
Štýl interiéru: sofistikovaný luxus v štýle polovice minulého storočia
Tri najzaujímavejšie prvky: zamatové čalúnené sedačky, krištáľové lustre, perzské koberce

Velvet je nočný koktailový bar na svetovej úrovni a luxusný „úkryt“ pred vonkajším svetom. Sofistikovaná atmosféra tohto podniku ťa v momente prenesie do polovice 20. storočia – stačí si len vybrať, či si atmosféru vychutnáš z barovej stoličky alebo z čalúneného kresla.

Velvet je luxusný úkryt pred svetom.
Velvet je luxusný úkryt pred svetom. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Interiér navrhoval majiteľ Ján Budaj, ktorý má na starosti aj prevádzky Urban House a Brixton House. Budaj vraví, že interiér má byť vizuálne nápaditý, zážitkový, maximalistický a má evokovať anglické klubové bary.

Posedenie pri bare je v tomto podniku skutočný zážitok.
Posedenie pri bare je v tomto podniku skutočný zážitok. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Velvet je vizuálna „všehochuť“ zložená zo zdanlivo nevhodných ingrediencií, ktoré sa však navzájom dopĺňajú. Krištáľové lustre v art deco štýle sa miešajú s tropickými tapetami, vintage perzskými kobercami a, samozrejme, s množstvom zamatu (velvet v preklade z angličtiny znamená „zamat“).

Okrem zamatu je samozrejmosťou aj kožené čalúnenie v sýtych farbách. Zvyšné materiály túto pompéznosť mierne vyvažujú – kazetové obklady stien z masívneho dubového dreva a dubové parkety priestor zútulňujú, lesklé keramické obklady v smaragdovo-zelenej a tmavomodrej farbe a mramor zas vizuálne ochladzujú.

Vo Velvete nesmie chýbať zamat.
Vo Velvete nesmie chýbať zamat. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Atmosféru nočného luxusu však v prvom rade vytvára osvetlenie, ktoré je tlmené, nízko umiestnené a veľmi teplé – tvorcovia použili žiarovky s teplotou svetla 1 700 –1 800 Kelvinov.

Odporúčané
Tieto 3 jedlá si z McDonald’s objednávali Slováci najčastejšie. Reštaurácia plánuje otvárať ďalšie prevádzky po celej krajine Tieto 3 jedlá si z McDonald’s objednávali Slováci najčastejšie. Reštaurácia plánuje otvárať ďalšie prevádzky po celej krajine 14. marca 2024, 17:00

S interiérom ladia aj štýlové koktailové poháre – už si niekedy pil Sex and the city z črievičky alebo Pinacoladu z ostnatej ryby? Ak nie, máš príležitosť. 

Konditorei Kormuth

Adresa: Sedlárska 363
Štýl interiéru: historický
Tri najzaujímavejšie prvky: strop zdobený freskami, neorenesančné skrine, luster z jeleních parohov

Historická cukráreň Konditorei Kormuth v srdci centra je ako vzácny umelecký klenot pripomínajúci zašlú slávu rakúsko-uhorskej monarchie. Vlastní ju manželský pár, ktorý na súčasnej podobe kaviarne pracoval viac ako desať rokov. 

Nachádza sa v renesančnom dome s gotickými prvkami. Kedysi to bol obytný dom a v minulosti tu žil aj známy slovenský kartograf Samuel Mikovíni. 

Kaviareň v renesančnom dome vznikala 10 rokov.
Kaviareň v renesančnom dome vznikala 10 rokov. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

„Tento objekt bol zatvorený 25 rokov. Naposledy tam bola socialistická kaviareň, no tú zrušili, pretože priestory už boli zničené a vyžadovali si rekonštrukciu,“ vysvetľuje manažérka podniku. „Môj manžel je starý Bratislavčan a k histórii hlavného mesta má vrúcny vzťah. Rozhodol sa tento priestor zrenovovať a hneď vedel, že z neho spraví cukráreň.“

Väčšina artefaktov sú originálne starožitnosti.
Väčšina artefaktov sú originálne starožitnosti. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Kaviareň zdobí taliansky nábytok a grandiózna zbierka vitráží z 19. storočia, vyrezávané lampy a lustre z 18. storočia či vzácne sochy z 15. až 19. storočia. Tie si manželský pár zaobstaral na rôznych výstavách, prípadne požičal z múzea a dodnes majú vysokú kvalitu.

Odporúčané
Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi Filip Urbanič: Ani v Alchemiste ti nebude chutiť každý chod, ja som mal problém so zmrzlinou z jelenej krvi 14. marca 2024, 15:30

Každá miestnosť v kaviarni má nejaký príbeh. Vstupná miestnosť (a zatiaľ aj jediná, ktorá je prístupná verejnosti) je venovaná Rakúsko-Uhorsku a histórii Starého mesta. Do oka ti udrie najmä nádherný strop pomaľovaný freskami – v jeho strede nájdeš rakúsko-uhorský znak a okolo neho symboly rôznych kniežatstiev a kráľovstiev či prekreslenú listinu Žigmunda Luxemburského zo slovenského múzea. Luster s jeleními parohmi z 18. storočia nesymbolizuje poľovačku, ale anjelské krídla.

Historická kaviareň ťa nadchne najmä svojím stropom.
Historická kaviareň ťa nadchne najmä svojím stropom. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Reprezentačná miestnosť v zadnej časti je zas venovaná habsburgovcom a korunovácii Márie Terézie. V kaviarni si môžeš dať domáce zákusky inšpirované receptúrami originálnych rakúsko-uhorských dezertov.

Každý prvok má svoj príbeh a históriu.
Každý prvok má svoj príbeh a históriu. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Naštartované retro

Adresa: Medená 109/21
Štýl interiéru: československé retro (70. až 80. roky 20. storočia)
Tri najzaujímavejšie prvky: žltá škodovka, socialistické kreslá, „hudobný kútik“ s gramofónom s československými platňami

Kaviareň Naštartované retro (predtým Škodovka) je ako návrat do minulosti – mladým ľuďom evokuje detské návštevy u starých rodičov, tí skoršie narodení si zas pripomenú mladé časy. Celá prevádzka doslova dýcha československým retrom od nábytku cez doplnky až po samotnú ponuku.

Naštartované retro je podnik, kde sa vrátiš do socialistického Československa.
Naštartované retro je podnik, kde sa vrátiš do socialistického Československa. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Hlavnou dominantou kaviarne je nepochybne žlté auto Škoda 100, ktoré kedysi brázdilo bratislavské cesty. Nemôžeš ju prehliadnuť a dnes púta pozornosť už z ulice.

Hlavnou hviezdou podniku je Škodovka, ktorá brázdila socialistické ulice.
Hlavnou hviezdou podniku je Škodovka, ktorá brázdila socialistické ulice. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Spomienky prebudí aj zachovalá vitrína s retro hrnčekmi alebo kútik pod veľkým obrazom Karla Gotta, kde nájdeš gramofón, platne československých spevákov, starý televízor či písací stroj. 

Odporúčané
KVÍZ: Vieš, v ktorej krajine vznikol kečup a kde prvýkrát pestovali cibuľu? Otestuj sa, či poznáš pôvod základných potravín KVÍZ: Vieš, v ktorej krajine vznikol kečup a kde prvýkrát pestovali cibuľu? Otestuj sa, či poznáš pôvod základných potravín 12. marca 2024, 15:30

„Skoro všetky naše doplnky a dekorácie – starý písací stroj, rádiá, gramofóny či staré televízie – sú aj po rokoch stále funkčné. Niektoré platne sú dokonca ešte v neporušenom obale,“ hovorí majiteľ prevádzky Erik Sýkora. 

Pri hudobnom kútiku si zaspomínajú najmä tvoji rodičia.
Pri hudobnom kútiku si zaspomínajú najmä tvoji rodičia. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

„Hoci sa občas nájdu ľudia, ktorí doplnky považujú za atrakciu a znehodnotia ich, väčšina našich doplnkov je vo veľmi dobrom stave,“ vraví Sýkora s tým, že väčšinu z nich zaobstarali cez burzu starých vecí. „Niekedy nám ľudia sami donesú nejaký predmet, ktorý je im ľúto vyhodiť a tešia sa z neho pri každej návšteve.“

V kaviarni si dáš domácu tresku aj mliečny koktail.
V kaviarni si dáš domácu tresku aj mliečny koktail. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Majiteľ hovorí, že hlavnou myšlienkou kaviarne je vytvoriť príjemné a rodinné prostredie s priateľskou atmosférou, kde si každý zákazník nájde „ten svoj kútik“. Ľudia tento priestor využívajú aj na súkromné akcie, kde si oblečú tematické outfity a zladia sa s interiérom. Retro atmosféru podniku reflektuje aj ponuka jedál – môžeš si tu dať napríklad domácu tresku, parížsky šalát, krupicovú kašu či mliečny kokteil.

Colette

Adresa: Krížna 8
Štýl interiéru: francúzsky
Tri najzaujímavejšie prvky: masívne zrkadlá s LED diódami, neónový nápis J'adore na toalete, stôl šéfkuchára

Francúzsky gurmánsky butik Colette je ako elegantná parížska lady. Už prvý dojem z tohto priestoru ťa prenesie do uličky modernej gastronomickej štvrte, kde vysedávajú krásne Francúzky, ktoré popíjajú víno a delia sa o „nastajlované“ pokrmy.

Odporúčané
Šéfkuchára Forejta hejtovali za reklamu pre McDonald's: Spoluprácu s „mekáčom“ som nikdy neľutoval (Rozhovor) Šéfkuchára Forejta hejtovali za reklamu pre McDonald's: Spoluprácu s „mekáčom“ som nikdy neľutoval (Rozhovor) 8. marca 2024, 16:30

No aj tak neočakávaj nič pompézne. Tvorcovia dizajnu a zároveň majitelia tohto podniku mali pri jeho navrhovaní jasný cieľ – hostia sa tam musia cítiť ako doma. Pomocou červeného svetla, dubového dreva, krémovej a čiernej farby preto vytvorili hrejivú a tlmenú atmosféru. Steny majú zaujímavú štruktúru, ktorá vytvára dynamický efekt.

Colette je ako elegantná dáma a pripomína parížske reštaurácie.
Colette je ako elegantná dáma a pripomína parížske reštaurácie. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Po príchode do prevádzky ťa privíta vitrína s francúzskymi dezertami, ktorá je súčasťou barového pultu v tvare C. Tam si môžeš posedieť na káve, víne či drinku, alebo sa presunúť za klasický stôl. Srdcom podniku je však „chef's table“, teda stôl šéfkuchára, za ktorým môžeš sedieť od rána do večera a pozorovať prípravu jedál zblízka. 

Pri stole šéfkuchára môžeš pozorovať prípravu jedla na vlastné oči.
Pri stole šéfkuchára môžeš pozorovať prípravu jedla na vlastné oči. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

„Stôl šéfkuchára sprostredkúva ľuďom silnejší zážitok. Dozvedia sa tam viac o receptoch, ingredienciách, technikách alebo si len tak poklebetia so šéfkuchárom. Myšlienkou otvorenej kuchyne je transparentnosť – ukázať, že všetko, čo podávame, je čerstvé,“ hovorí spoluzakladateľka Colette Michaela Budáčová.

Odporúčané
Bývalý erotický salón v Bratislave pretvorili na moderné bistro. Chystajú unikátny koncept pod holým nebom Bývalý erotický salón v Bratislave pretvorili na moderné bistro. Chystajú unikátny koncept pod holým nebom 1. marca 2024, 9:30

Priestor opticky osvetľujú a zväčšujú dve masívne okrúhle zrkadlá s LED diódami, z ktorých každé má dĺžku dva metre. Vizuálne ladia s visiacimi lampami, ktoré majú taktiež okrúhly tvar. Kontrastom k jemnému, elegantnému interiéru sú industriálne radiátory.

Okrúhle masívne zrkadlá sú podsvietené LED diódami.
Okrúhle masívne zrkadlá sú podsvietené LED diódami. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Najviac fotogenickým miestom celého gurmánskeho butiku je toaleta s tlmeným osvetlením a žiariacim nápisom J’adore (v preklade – zbožňujem, obdivujem) ideálny „selfie ateliér“. 

Pri návšteve Colette určite nevynechaj návštevu toalety.
Pri návšteve Colette určite nevynechaj návštevu toalety. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Bohéma

Adresa: Námestie SNP 30
Štýl interiéru: bohémsky/umelecký
Tri najzaujímavejšie prvky: výklady s umeleckými dielami, „stand-up pódiá“, divadelná atmosféra

Bohémsky bar na frekventovanom námestí v centre mesta je doslova „norou pre umelcov“, ale aj bežných ľudí, ktorí trávia piatkové večery s drinkom v ruke. V lete sa Bohéma zaplní davmi ľudí, ktorí posedávajú na terase, v interiéri alebo chodníkoch a živelne diskutujú. 

Podnik založili štyria filmári, ktorí po skončení VŠMU hľadali priestor na natáčanie seriálu o bohémoch. „Po roku navštevovania všetkých bratislavských gastroprevádzok sme našli túto perlu v kope sena,“ hovorí spolumajiteľ Viktor Michalides.

Bohému založili štyria filmári, keď hľadali priestor na nakrúcanie seriálu.
Bohému založili štyria filmári, keď hľadali priestor na nakrúcanie seriálu. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

„Plán bol zútulniť nefungujúci podnik a obnoviť zašlú slávu výkladov,“ vysvetľuje. „Všetko šlo veľmi postupne a pomaly – z nášho vreckového. Najprv sme nanosili všetky veci z domu a po čase a prvých tržbách sme dokupovali ďalšie.“

Odporúčané
Pivo nepotrebuje párovanie s ťažkými krčmovými jedlami. Skvelé je s lososom, paprikou či so sladkým, tvrdí Vlado Machalík Pivo nepotrebuje párovanie s ťažkými krčmovými jedlami. Skvelé je s lososom, paprikou či so sladkým, tvrdí Vlado Machalík 28. februára 2024, 17:00

Práve vonkajšie „retro výklady“ sú hlavnou hviezdou podniku. Slúžia nielen ako priestor na sedenie, ale aj ako otvorená galéria, v ktorej môžu vystavovať svoje diela miestni umelci – od polonahých vystúpení až po výtvarníkov. Kľúčovým prvkom podniku sú taktiež pódiá, kde vystupujú hudobníci a stand-up komici. Hereckú atmosféru dotvárajú divadelné stoličky a tlmené svetlá.

bohéma
Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

„Celý náš priestor je fúzia umenia spojená s gastronómiou. To je naša najväčšia radosť. Bohéma obsahuje troch hlavných predstaviteľov umenia – spisovateľa, ktorý má priestor takmer všade, maliara, pre ktorého sme vytvorili galériu z obchodných výkladov, a hudobníka, pre ktorého je pódium,“ približuje koncept Michalides.

„Ale podľa motta ,Najlepší je obed v posteli a sex v kuchyni‘ to veľmi radi meníme a hudobníkov často môžeš vidieť vo výkladoch a obrazy na záchodoch,“ dodáva s tým, že „Bohéma je manifestom ich života v umení“.

bohéma
Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Urban House

Adresa: Laurinská 213/14
Štýl interiéru: eklektický s retro prvkami 
Tri najzaujímavejšie prvky: exotické rastliny, disco toalety, „pódium“

Budova na Laurinskej ulici, kde sa Urban House nachádza, prechádzala posledné mesiace rekonštrukciou, obľúbený podnik bol teda dlhší čas zatvorený. Brány opäť otvoril na začiatku tohto roka, a to s novým jedálnym lístkom aj interiérom. 

Odporúčané
Parádne steaky, výberová káva a luxusné drinky. V Urban Beach House na nábreží Dunaja si vychutnáš dokonalý chill Parádne steaky, výberová káva a luxusné drinky. V Urban Beach House na nábreží Dunaja si vychutnáš dokonalý chill 21. februára 2024, 10:00

Nový Urban House sa od toho „starého“ konceptovo výrazne nelíši, no pôsobí ešte o čosi viac bohémsky a sviežo. Tu neexistujú lepšie a horšie miesta – kdekoľvek si sadneš, tvoje oči budú mať o vizuálny zážitok postarané.

„Chcel som, aby tu bola taká dobrá atmosféra, že sa odtiaľto ľuďom nebude chcieť odísť,“ hovorí spolumajiteľ podniku
„Chcel som, aby tu bola taká dobrá atmosféra, že sa odtiaľto ľuďom nebude chcieť odísť,“ hovorí spolumajiteľ podniku Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

„Chcel som, aby tu bola taká dobrá atmosféra, že sa odtiaľto ľuďom nebude chcieť odísť,“ hovorí spolumajiteľ podniku a tvorca interiéru Ján Budaj.

„Interiér vyjadruje uvoľnenosť, modernosť, sofistikovanosť, no neberie sa príliš vážne,“ opisuje koncept jeho tvorca Ján Budaj. „Je to eklektický mix s tropickými a industriálnymi prvkami a retro prvkami zo 70. a 80. rokov. Určený je asi hlavne pre mileniálov, ale aj ostatné vekové skupiny, a má pritiahnuť nielen lokálnych, ale aj zahraničných hostí.“

Travertín a mramor sa prelínajú s patinovým zinkom, mosadzou a masívnym dubovým drevom.
Travertín a mramor sa prelínajú s patinovým zinkom, mosadzou a masívnym dubovým drevom. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

S materiálmi sa tvorcovia naozaj vyhrali. Travertín a mramor sa prelínajú s patinovým zinkom, mosadzou a masívnym dubovým drevom. Základ tvoria nerovné keramické obklady vo svetlých a bordových farbách a tehly natreté pastelovou farbou.

Odporúčané
Najstarší hotel v Tatrách oslavuje 130 rokov. Hotel Lomnica oživil bohémsku atmosféru z minulosti a ponúka špičkový fine dining Najstarší hotel v Tatrách oslavuje 130 rokov. Hotel Lomnica oživil bohémsku atmosféru z minulosti a ponúka špičkový fine dining 19. februára 2024, 16:00

Zaujímavým zjemnením sú ratanové výplety v nábytku, jutové koberce a kožené čalúnenie. Priestor osvetľujú modernistické stropné svietidlá z opálového skla a stolové lampy s ratanovými tienidlami. 

V žiadnej prevádzke Jána Budaja nemôže chýbať množstvo živej zelene.
V žiadnej prevádzke Jána Budaja nemôže chýbať množstvo živej zelene. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

V žiadnej prevádzke Jána Budaja nemôže chýbať množstvo živej zelene, v tomto prípade prevažujú exotické strelície a kentie, ktoré takisto opticky oddeľujú jednotlivé časti prevádzky.

Najbohémskejší „vibe“ v Urban House zažiješ na pódiu v zadnej časti, ktorú spolumajiteľ označil za svoju najobľúbenejšie miesto v prevádzke. „My však najradšej sedíme v strede vo vysokých kreslách oproti barovému pultu, kde je veľmi pohodlne a je tam dobrá atmosféra,“ dopĺňa.

Pódium v zadnej časti stvorené je pre skutočných hedonistov.
Pódium v zadnej časti stvorené je pre skutočných hedonistov. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková
Domov
Zdieľať
Diskusia