Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. apríla 2022, 19:38
Čas čítania 1:00
Viktor Kniš

Ministra Mikulca budú poslanci šiestykrát odvolávať až vo štvrtok. Do parlamentu sa dnes prišli hádať extrémisti a smeráci

NEWS ROMAN MIKULEC
Uložiť Uložené

Ministra Mikulca chce odvolávať opozícia pre komunikáciu z telefónu Milana Lučanského.

Diskusia o návrhu na odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca sa v stredu večer v pléne Národnej rady SR skončila. O zotrvaní Mikulca vo funkcii by mali poslanci hlasovať podľa slov spravodajcu Jána Benčíka vo štvrtok o 11.00 h.

Vo štvrtok ráno od 9.00 h má zároveň pokračovať riadna schôdza parlamentu. Naplánované je rokovanie o žiadosti prokuratúry o vydanie súhlasu na vzatie do väzby obvineného poslanca a lídra Smeru-SD Roberta Fica. O žiadosti má ešte v stredu večer rokovať parlamentný mandátový a imunitný výbor.

Ministra vnútra Romana Mikulca odvolávajú už po šiestykrát. Tentoraz z dôvodu komunikácie s bývalým policajným prezidentom Milanom Lučanským, ktorý spáchal samovraždu vo väzbe. Mikulec odmieta, že by zasahoval do živých prípadov a do vyšetrovania, čo môže naznačovať komunikácia z Lučanského mobilu. Medializovanú komunikáciu s bývalým policajným prezidentom nepopiera, odmieta však zásahy do živých vecí aj to, že by si od neho pýtal konkrétne spisy.

Mikulec
Zdroj: TASR

Minister má podporu koaličných strán okrem Sme rodina. Na margo toho, že koaličné hnutie Borisa Kollára Mikulca možno v pléne nepodporí, minister povedal, že ich postoju do istej miery ľudsky rozumie. Dodal, že rozhodnutie o návrhu na jeho odvolanie je v rukách poslancov a že ho bude rešpektovať.

Odporúčané
Roman Mikulec: Debata o pomoci pri inflácii by v škole bola na päťku, ale máme aj jednotky (Rozhovor) Roman Mikulec: Debata o pomoci pri inflácii by v škole bola na päťku, ale máme aj jednotky (Rozhovor) 6. júna 2022, 12:30

Rozprava o odvolávaní bežala v NR SR počas celého popoludnia, vystúpili v rámci nej najmä opoziční poslanci vrátane Ľuboša Blahu a Ladislava Kamenického. Spoločne s Milanom Mazurekom kritizovali paradoxne najmä Igora Matoviča, ktorého považujú za pôvodcu a iniciátora všetkých trestných stíhaní opozičných politikov. Tvrdia, že Mikulec je len Matovičov sluha, aj keď na to neexistujú žiadne dôkazy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia