Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2022 o 16:41
Čas čítania 0:54
Viktor Kniš

FOTO: Obvinený Robert Kaliňák v putách pózoval novinárom a kričal: „Matovič je hrozný zbabelec“

NEWS ROBERT KALIŇÁK
Uložiť Uložené

Takto odvádzali Roberta Kaliňáka na súd.

Roberta Kaliňáka dnes krátko po 16.00 h priviezli na Špecializovaný trestný súd v Pezinku. Novinári na neho podobne ako na iných obvinených čakali pri plote, od ktorého je vidieť do garáže, v ktorej parkuje auto eskorty.

Zväčša sú zvyknutí, že sa sa obvinený skrýva, v tomto prípade ich však prekvapil exminister vnútra, ktorý najprv vystrčil hlavu a potom aj celé telo. Zároveň zdvihol ruky nad hlavu, aby bolo vidno putá. Robert Kaliňák vedel, že novinárov práve tento záber zaujíma najviac.

Na fotografiách sa smeje a z priestoru medzi autami a vchodom do budovy súdu odchádza až v momente, keď ho príslušník NAKA odvedie. Ešte predtým kričal, že súčasný minister financií je „hrozný zbabelec“. Všetko zachytili aj fotografi. 

Bývalého ministra zadržali ešte v stredu dopoludnia v rámci akcie Súmrak. Obvinili ho spoločne s Robertom Ficom z trestných činov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, ako aj ohrozenia bankového a daňového tajomstva. Podľa polície Fico a Kaliňák vlastnými nomináciami vytvorili organizovanú zločineckú skupinu.

O Kaliňákovej väzbe rozhoduje súd od 16.30 h. 

Kaliňák
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Kaliňák
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Kaliňák
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Mohlo by ťa zaujímať:
Anna Záborská chce uzákoniť kastráciu pri zmene pohlavia. Snaží sa zvrátiť krok rezortu zdravotníctva, ktorý ju prestal vyžadovať
Salutoval pred Putinom a v Singapure má pozemky za 3,3 miliardy. Kontroverzný korunný princ dobýja Instagram smiešnymi citátmi
Tajomné podzemné tunely oceliarní Azovstaľ v Mariupole vydržia výbuch atómovej bomby. Prečo Rusi nevedia obrovský komplex dobyť?
Domov
Zdieľať
Diskusia