Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. apríla 2022, 19:30
Čas čítania 4:56
Adam Novosad

Tajomné podzemné tunely oceliarní Azovstaľ v Mariupole vydržia výbuch atómovej bomby. Prečo Rusi nevedia obrovský komplex dobyť?

ZAUJÍMAVOSTI PLUK AZOV RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT UKRAJINA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Oceliarne Azovstaľ v Mariupole sú plné nekonečných chodieb, v ktorých ruská armáda nemá proti ukrajinským obrancom šancu.

„Sme obkľúčení, bombardujú nás všetkým, čo majú k dispozícii,“ hovorí ukrajinský vojak Gasim, ktorý zostáva ukrytý v obrovskom priemyselnom komplexe Azovstaľ na pobreží mesta Mariupol.

Rozsiahly komplex do týchto chvíľ schováva tisícky ukrajinských vojakov, ktorí odmietli kapitulovať a do Moskvy odkázali, že budú proti okupantom bojovať do posledného dychu. Spoločne s vojakmi sa v Azovstali ukrýva viac ako tisíc civilistov, ktorým Rusi dodnes odmietli umožniť komplex opustiť cez humanitárne koridory. 

Odporúčané
Toto je čečenský diktátor Ramzan Kadyrov. Necháva mučiť gayov, je závislý od Tiktoku a peniaze od Putina míňa na Lamborghini Toto je čečenský diktátor Ramzan Kadyrov. Necháva mučiť gayov, je závislý od Tiktoku a peniaze od Putina míňa na Lamborghini 13. apríla 2022, 14:30

Keď sa poslední obrancovia Mariupola odmietli vzdať, ruská armáda zvolila taktiku totálnej deštrukcie mesta spoločne s oceliarňami. „Čakáme na prekvapenia z Ruska... Trojtonové bomby padajúce z oblohy. Povedali nám, že to zrovnáme so zemou. Podplukovník prišiel a povedal, že ten výbuch budeme cítiť a počuť. Predstav si tú tlakovú vlnu,“ rozplýval sa ruský vojak v uniknutom telefonáte domov, ktorý zverejnili Ukrajinci. 

Ako je možné, že v oceliarňach Azovstaľ sa do dnešných dní dokážu schovávať ukrajinskí vojaci, ktorí nielenže trávia čas zalezení v podzemných chodbách, ale ruskej armáde stále spôsobujú značné škody a straty? Ukrajinci po roku 2014 vedeli, že Azovstaľ bude v otvorenej vojne kľúčovým miestom, a tak sa na inváziu v Mariupole dobre pripravili.

ukrajina
Zdroj: Twitter/NCherkasy

Oceliarne schovávajú tunely, ktoré vydržia výbuch atómovej bomby

Domov
Zdieľať
Diskusia