Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. apríla 2022, 19:35
Čas čítania 0:54
Viktor Kniš

Chlapci sa pozerali, ako im berú tata, hovoril Kaliňákov obhajca. Polícia tvrdí, že mu volali a mohol sa rozlúčiť s rodinou

NEWS NÁRODNÁ KRIMINÁLNA AGENTÚRA ROBERT KALIŇÁK
Uložiť Uložené

Advokát Roberta Kaliňáka interpretoval proces zadržania exministra inak ako polícia.

Roberta Kaliňáka zadržali v stredu dopoludnia po desiatej hodine. Policajti z NAKA prišli podľa verzie Kaliňákovho advokáta Lindtnera na troch autách, dokopy ich vraj zasahovalo asi desať. Najprv vraj Kaliňáka hľadali doma, keď ho nenašli, išli sa pozrieť na jeho chatu neďaleko Bratislavy. 

Aj keď Lindtner považuje zásah za primeranejší ako tie, ktoré v minulosti kritizoval, myslí si, že by stačilo, keby vyšetrovatelia predvolali Kaliňáka na výsluch. „Chlapci sa na to pozerali, ako im berú tata, je to určitý spôsob politickej pomsty,“ hovoril advokát exministra vnútra.

Polícia celý zásah intepretuje inak, na sociálnej sieti publikovala priebeh akcie Súmrak.

„K zadržaniu obvineného došlo dňa 20. 04. 2022 pred vstupom na pozemok jeho chaty, v ktorej sa predtým nachádzal, po tom, čo ho vyšetrovateľ telefonicky kontaktoval. Následne vyšetrovateľ obvinenému na uvedenom mieste doručil uznesenie o vznesení obvinenia a oznámil mu, že je zadržaný,“ píšu policajti.

„Po poučení si obvinený zvolil obhajcov, ktorí boli o zadržaní obvineného obratom telefonicky vyrozumení. Počas celého úkonu neboli voči obvinenému použité žiadne donucovacie prostriedky a nedošlo k žiadnemu poškodeniu majetku. Po zadržaní bolo obvinenému umožnené, na jeho žiadosť, rozlúčiť sa s rodinnými príslušníkmi. Následne bola vykonaná jeho eskorta na NAKA PPZ na vykonanie ďalších procesných úkonov,“ dodali. 

Odporúčané
Ako polícia od volieb stíha poslancov od Matoviča, Kollára aj Pellegriniho rad-radom Ako polícia od volieb stíha poslancov od Matoviča, Kollára aj Pellegriniho rad-radom 7. mája 2022, 16:30

Výsluch Roberta Kaliňáka sa skončil pred 17.00 h, teraz v cele policajného zadržania počká, či prokurátor podá návrh na väzobné stíhanie. Robert Fico má výsluch naplánovaný na 26. apríla.

Domov
Zdieľať
Diskusia