Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. apríla 2022, 20:33
Čas čítania 0:46
Tímea Krauszová TASR

Do rána klesne teplota na väčšine Slovenska pod nulu. Ohrozené sú najmä už vykvitnuté plodiny

NEWS POČASIE SHMÚ SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Prichádza ochladenie, ešte stále neodporúčame odložiť zimné svetre do pivnice.

Na väčšine územia Slovenska hrozia počas najbližšej noci a pondelkového rána mínusové teploty. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal v tejto súvislosti výstrahu prvého stupňa.

Mrazivý Veľkonočný pondelok

Od polnoci do rána do ôsmej môžu teploty klesnúť na mínus jeden až mínus tri stupne Celzia, hlásia meteorológovia. Na Orave, Liptove a Horehroní môže byť až päť stupňov pod nulou. V prípade juhozápadu a juhovýchodu krajiny na dolnom Zemplíne sa môže objaviť prízemný mráz do mínus dvoch stupňov Celzia.

počasie
Zdroj: SHMÚ

Odborníci varujú, že takýto mráz nie je v tomto ročnom období a v tejto oblasti síce zriedkavý, ale môže urobiť škody na vegetácii. Očakávajú, že podobne mrazivá bude aj noc z pondelka na utorok 19. apríla.

Mierna lavínová hrozba, druhý stupeň z päťdielnej medzinárodnej stupnice, trvá počas nedele v polohách nad 1 600 metrov nad morom vo Vysokých, Západných a Nízkych Tatrách. V nižších polohách, v Malej a Veľkej Fatre, je nebezpečenstvo lavín malé. Informoval o tom Pavel Krajčí zo Strediska lavínovej prevencie Horskej záchrannej služby.

Odporúčané
 Obce dostávali dotácie na športoviská, ktoré dokončili po termíne. Asfaltovali v mraze s tichým súhlasom štátu Obce dostávali dotácie na športoviská, ktoré dokončili po termíne. Asfaltovali v mraze s tichým súhlasom štátu 10. mája 2024, 18:30

Objavil sa aj vietor, ktorý vytváral snehové dosky a vankúše, a teda aj lavínové nebezpečenstvo. Pribudlo od 15 do 20 centimetrov nového snehu, hlavne v polohách nad 1 500 metrov nad morom.

Domov
Zdieľať
Diskusia