Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. apríla 2022, 7:54
Čas čítania 0:30
Tímea Krauszová TASR

V Nemecku budú od septembra očkovať proti omikronu. Pripravujú sa na variant, ktorý bude absolútnym zabijakom

V Nemecku budú od septembra očkovať proti omikronu. Pripravujú sa na variant, ktorý bude absolútnym zabijakom
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
NEWS KORONAVÍRUS NEMECKO SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Podľa tamojšieho ministra zdravotníctva je pravdepodobné, že omikron sa stane vysoko infekčným a rovnako smrtonosným ako delta.

Od septembra tohto roka budú v Nemecku očkovať látkou prispôsobenou na koronavírusový variant omikron. Pre nedeľník Bild am Sonntag to uviedol spolkový minister zdravotníctva Karl Lauterbach.

Príprava na zabijaka

Vzhľadom na to, že nové varianty sa neprestávajú objavovať, je podľa slov Lauterbacha čoraz ťažšie pripraviť sa na nové mutácie. „Je dosť pravdepodobné, že budeme mať do činenia s variantom omikron vysoko infekčným a rovnako smrtonosným ako variant delta. Tento variant bude absolútnym zabijakom,“ povedal.

Asi 75 % celkovej populácie Nemecka je už zaočkovaných, pričom zhruba štvrtina Nemcov už covid prekonala, informujú Brussels Times. Počet pozitívnych výsledkov testov pritom postupne klesá. Tento týždeň prvýkrát od januára kleslo incidenčné číslo pod 1 000.

V Refresheri ti každodenne prinášame aktuálne správy zo sveta. Viac noviniek nájdeš v našej sekcii news.
Domov
Zdieľať
Diskusia