Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. apríla 2022, 21:40
Čas čítania 0:46
Viktor Kniš

Maroš Žilinka je hrdina dezinfowebov, tvrdí Heger

NEWS EDUARD HEGER MAROŠ ŽILINKA
Uložiť Uložené

Predsedu vlády mrzí správanie generálneho prokurátora.

Predseda vlády Eduard Heger síce priamo neodpovedal na otázku, či by bolo namieste zbaviť generálneho prokurátora Maroša Žilinku jeho funkcie, myslí si však, že nominant strany Sme rodina sa stal hrdinom dezinfowebov. Povedal to v živej diskusii na facebookovej stránke Denníka N. Premiér zároveň tvrdí, že by ho veľmi prekvapilo, ak by Žilinka podal podnet na rozpustenie extrémistickej ĽSNS, ktorú vedie odsúdený neonacista Marian Kotleba. 

Heger súhlasí s výrokom ministra financií Igora Matoviča, ktorý tvrdí, že Boris Kollár vydiera koalíciu v téme zmeny paragrafu 363. Prostredníctvom neho už Žilinka zrušil napríklad obvinenie ďalšieho nominanta Sme rodina Vladimíra Pčolinského, ktorého napriek tomu znovu obvinili z korupcie. Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic zároveň upozorňuje, že generálna prokuratúra sa snaží paragrafom 363 zachrániť bývalého šéfa SIS aj druhýkrát.

Žilinku politické strany koalície okrem Sme rodina kritizujú aj pre jeho náklonnosť k Rusku a neochotu rozviazať zmluvu s tamojšou generálnou prokuratúrou. Nominant Borisa Kollára navštívil Rusko krátko pred inváziou na Ukrajinu, odvtedy viackrát kritizoval politikov, ktorí od neho žiadali, aby sa jasne postavil proti agresii Vladimira Putina. 

Maroš Žilinka a jeho úrad sú zároveň jedným z aktérov vojny v policajných zložkách, vystupujú v nej hlavne proti Úradu špeciálnej prokuratúry. 

Žilinka
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Domov
Zdieľať
Diskusia