Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. apríla 2022, 18:08
Čas čítania 0:49
Eduard Starkbauer TASR

Útočník v newyorskom metre zranil minimálne 10 ľudí. Muž v plynovej maske odpálil dymovnicu a začal strieľať

NEWS SPRÁVY ZO SVETA TERORIZMUS
Uložiť Uložené

Páchateľ je na úteku.

Pri streľbe v newyorskom metre sa zranilo najmenej 10 ľudí, ďalších najmenej 13 ľudí je zranených. Policajti na mieste incidentu, ktorý sa odohral počas rannej dopravnej špičky, objavili aj výbušné zariadenia. Ku streľbe prišlo vo štvrti Brooklyn na stanici 36th Street.

Newyorská polícia spresnila, že na stanici metra sa už nenachádzajú „žiadne aktívne výbušné zariadenia“. Podľa informácií televízie ABC počas incidentu pravdepodobne vybuchla dymovnica, ktorú mal útočník použiť na vyvolanie paniky.

Útočník podľa očitých svedkov z miesta činu ušiel. O identite a výzore páchateľa sa účastníci nevedia zhodnúť. Podľa niektorých svedkov mal oblečenú oranžovú stavbársku vestu a plynovú masku, iní uviedli, že bol oblečený ako zamestnanec newyorského Mestského dopravného úradu.


Incident sa odohral deň po tom, ako americký prezident Joe Biden oznámil plány na sprísnenie nariadenia o neregistrovaných a ťažko vystopovateľných strelných zbraniach, ktoré sa dajú poskladať doma. Až tri štvrtiny všetkých vrážd v USA sú spáchané práve strelnými zbraňami. Strelné zbrane v USA majú každoročne na svedomí až 40 000 úmrtí.

Domov
Zdieľať
Diskusia