Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. apríla 2022, 20:00
Čas čítania 1:04
Martin Adam Pavlík

TOP 3 v utorok: Najvyšší súd odsúdil Kotlebu, EÚ chystá ďalší balík sankcií voči Rusku a Svarinská priznala, že chodí s Explom

TOP 3 v utorok: Najvyšší súd odsúdil Kotlebu, EÚ chystá ďalší balík sankcií voči Rusku a Svarinská priznala, že chodí s Explom
Zdroj: Refresher
ZAUJÍMAVOSTI TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú top správy dnešného dňa.

Kotleba je vinný, dostal podmienku

Marian Kotleba je vinný v prípade šekov s neonacistickým symbolom. Rozhodol o tom v utorok Najvyšší súd. Dostal 6-mesačný podmienečný trest. Marianovi Kotlebovi v dôsledku právoplatného rozsudku zanikne mandát poslanca Národnej rady SR. V pozícii šéfa ĽSNS ho nahradí Slavěna Vorobelová. Pojednávanie bolo prerušené približne na hodinu, pretože dopoludnia na súde anonym nahlásil bombu. K téme sme pripravili aj otázky a odpovede

Marian Kotleba.
Marian Kotleba. Zdroj: TASR/Jakub Kotian

EÚ chystá ďalšie sankcie voči Rusku

Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová a šéf diplomacie EÚ Josep Borrell zverejnili v utorok v poradí už piaty balík sankcií voči Rusku. Nové reštriktívne opatrenia majú šesť hlavných pilierov a sú odpoveďou na kruté zaobchádzanie s civilným obyvateľstvom na okupovaných ukrajinských územiach, napríklad v Buči, kde vojaci údajne strieľali zabíjali aj civilistov, ktorí šli do ulíc hľadať vodu a jedlo. Nový balík sankcií musia jednohlasne schváliť lídri všetkých 27 štátov Európskej únie. Viac si môžeš prečítať tu.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Christian Lue

Svarinská chodí s Explom

Slovenská herečka Kristína Svarinská, ktorú si určite pamätáš z filmu Lóve či seriálu Sestričky priznala, že tvorí pár s Explom. „Áno, sme spolu. A aktuálne nemáme potrebu sa k tomu viac vyjadrovať,“ povedala pre denník Nový čas.

Kristína Svarinská | Peter Altof Expl0ited
Zdroj: TV Markíza/Instagram@expl0ited_

Instagramový post dňa: Nestraťme ľudskosť

Prezidentka Zuzana Čaputová vyzvala obyvateľov Slovenska, aby sa nenechali zmiasť lžami o denacifikácii, o biologických zbraniach, o obkľúčenom Rusku, ktoré vykonáva „špeciálnu vojenskú operáciu“ na údajné oslobodenie Ukrajiny.

„V historickej chvíli, keď naši susedia v Ukrajine čelia barbarskej vojne, sme zatiaľ ukázali tú najkrajšiu tvár Slovenska. Aby nám to vydržalo, musíme sa ubrániť útoku v podobe klamstiev,“ napísala Čaputová.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova)

Domov
Zdieľať
Diskusia