Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. apríla 2022, 16:31
Čas čítania 0:43
Dominik Vetrák

Kde raky spievajú: emotívny knižný román sa v lete dostane do kín. Sleduj prvý trailer

Kde raky spievajú: emotívny knižný román sa v lete dostane do kín. Sleduj prvý trailer
Zdroj: Sony Pictures
FILMY A SERIÁLY KDE RAKY SPIEVAJÚ
Uložiť Uložené

Filmová adaptácia knižného bestselleru sa dostane do kín už v lete. Originálnu skladbu k filmu zložila speváčka Taylor Swift.

Kde raky spievajú (Where the Crawdads Sing) je knižný bestseller z roku 2018 od autorky  Delie Owensovej. Hollywoodske štúdio Sony Pictures knihu sfilmovalo a v kinách snímku uvidíme už 22. júla 2022. Vyšiel k nej už aj prvý trailer a zdá sa, že sa viac-menej bude držať knižnej adaptácie. 

Dej knihy zachytáva malé dievčatko s menom Kya, ktoré žije v močiaroch Severnej Karolíny v 50. a 60. rokoch 20. storočia. Kya má 4 súrodencov a otca, ktorý bije jej mamu. Matka ich jedného dňa opustí a 5 detí je zrazu odkázaných na otca, agresívneho alkoholika. Jedno po druhom deti opúšťajú domov a nakoniec s otcom ostane len Kya.

Odporúčané
Moon Knight – dojmy po prvej časti novej marvelovky. Oplatí sa seriál s Oscarom Isaacom pozerať? Moon Knight – dojmy po prvej časti novej marvelovky. Oplatí sa seriál s Oscarom Isaacom pozerať? 1. apríla 2022, 10:30

Tá sa musí naučiť žiť bez pomoci kohokoľvek iného, no chýba jej základné vzdelanie. Kniha je miestami veľmi emotívna. Súčasťou deja je oslava prírody a močiarov, v ktorých Kya žije, ale román sa zameriava aj na romantiku a celkom nečakane aj mysterióznu vraždu. Má veľmi silný a pútavý koniec. 

Vo filmovej adaptácii budú hrať prevažne neznámi herci. O réžiu sa postarala Olivie Newman (First Match) a originálnu skladbu k filmu naspievala Taylor Swift. 

Domov
Zdieľať
Diskusia