Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2022, 13:30
Čas čítania 3:14
Martin Adam Pavlík

RECENZIA: The 355

RECENZIA: The 355
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY AKČNÉ FILMY JESSICA CHASTAIN NETFLIX NETFLIX FILMY NETFLIX FILMY 2022 NOVÉ FILMY NA NETFLIXE ŠPIONÁŽ THE 355
Uložiť Uložené

Ako hodnotíme najnovší špionážny triler na Netflixe?

Mocenské hry chamtivých zloduchov, nebezpeční dvojití agenti na každom rohu, exotické lokácie a záhadná kybernetická zbraň, ktorá v nesprávnych rukách môže rozpútať tretiu svetovú vojnu. Tentoraz však osud planéty nie je v rukách charizmatického agenta MI6 s povolením zabíjať, ale niekoľkých žien, ktoré poháňa túžba po spravodlivosti aj pomste. 

Na Netflix dorazil drsný špionážny triler s názvom The 355, kde sa v hlavných úlohách predstavili Jessica Chastain, Penélope Cruz, Diane Kruger či Sebastian Stan, a hneď sa stal hitom. Na obľúbenej streamovacej platforme už svieti na prvom mieste v rebríčku najsledovanejších filmov na Slovensku. Je to len vďaka hviezdnemu obsadeniu, alebo v ňom možno nájsť viac než len známe mená?

Ak máš rád bondovky, nebudeš príliš spokojný

Ak miluješ najmä skoršie bondovky a si zástanca starej školy, ktorá vyznáva názor, že so samopalmi to aj tak najlepšie vedia muži, ideálne svalnatí dvojmetroví obri, 355 sa ti príliš páčiť nebude. Nesie sa totiž vo výrazne feministickom, progresívnom duchu. Miestami to funguje skvele, inokedy to pôsobí až nechcene komicky.

Jessica Chastain a Sebastian Stan vo filme The 355.
Jessica Chastain a Sebastian Stan vo filme The 355. Zdroj: Netflix


The 355 režíroval 48-ročný Brit Simon Kinberg a pravdepodobne ti jeho meno veľa nehovorí. Je to tým, že ide len o jeho druhý celovečerný film (debutoval sci-fi trilerom X-Men: Dark Phoenix) a predovšetkým je známy ako producent (zastrešil napríklad všetky diely Deadpoola či filmové adaptácie Agathy Christie v réžii Kennetha Branagha – Murder on the Orient Express  a Death on the Nile).

Taktiež je celkom slušným scenáristom (napísal či spolupracoval na scenároch k filmom xXx: State of the Union, Mr. & Mrs. Smith, Sherlock Holmes, Jumper alebo This Means War). Práve pri poslednej menovanej snímke z roku 2012 si vyskúšal, ako napísať akčný špionážny film. Ale zatiaľ čo This Means War je skôr komédia, ešte k tomu s výraznou romantickou zápletkou, The 355 je film s mimoriadne vážnou tvárou, prakticky bez humoru.

Spájanie pre vyššie dobro

Rozpráva príbeh viacerých agentov (Sebastian Stan, Édgar Ramírez) a agentiek (Jessica Chastain, Diane Kruger, Lupita Nyong'o, Bingbing Fan) s jasnou misiou – získať tajomnú zbraň, ktorú chcú teroristi použiť na to, aby rozpútali globálnu katastrofu. Čoskoro sa príbeh zamotáva a tak ako divák, aj jednotlivé postavy zisťujú, že nie všetko je úplne tak, ako sme si mysleli.

Diane Kruger, Jessica Chastain a Lupita Nyong'o v špionážnom trileri The 355.
Diane Kruger, Jessica Chastain a Lupita Nyong'o v špionážnom trileri The 355. Zdroj: Netflix
Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia