Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. marca 2022, 16:11
Čas čítania 1:13
Daniel Mikolášik

Ako je na tom Vladimir Putin finančne? Elon Musk si myslí, že ruský prezident je ešte bohatší ako on

OSOBNOSTI ELON MUSK VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Putinov majetok je dlhodobo zahalený rúškom tajomstva.

Zakladateľ automobilky Tesla, majiteľ spoločnosti SpaceX a oficiálne najbohatší muž sveta Elon Musk si myslí, že ruský prezident je ešte bohatší ako on. Priznal to v rozhovore s nemeckým novinárom a vlastníkom mediálnej skupiny Axel Springer Mathiasom Döpfnerom.

Miliardár Elon Musk sa stal opäť oficiálne najbohatším človekom na svete koncom septembra minulého roka, keď predbehol zakladateľa Amazonu Jeffa Bezosa, s ktorým sa o tento titul pravidelne „bije“. Aktuálne sa hodnota jeho majetku odhaduje na cca 236 miliárd eur.

V nedávnom rozhovore však priznal, že si nemyslí, že je najbohatší. Vraj je presvedčený o tom, že Vladimir Putin, ktorého majetok je však dlhodobo zahalený rúškom tajomstva, je podstatne bohatší.

Elon Musk
Zdroj: Getty Images/Maja Hitij

„Aký je to pocit byť s majetkom v hodnote 260 miliárd dolárov vnímaný ako najbohatší človek na svete?“ opýtal sa Muska Döpfner.

„Myslím si, že Putin je podstatne bohatší ako ja,“ odpovedal Musk. Döpfner sa ešte raz opýtal, či to myslí vážne alebo len ako fór. Musk ho však uistil, že je o tom naozaj presvedčený.

Odporúčané
Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov 8. apríla 2024, 19:00

Hoci o majetku Putina sa veľa nevie, aspoň časť o ňom naznačili dokumenty Pandora Papers vydané v októbri 2021 a tiež Panama Papers z roku 2016, ktoré disponovali uniknutými informáciami zvnútra právnických firiem a bánk, ktoré naznačovali, že Putinovo obrovské bohatstvo sa nelimituje len na územie Ruska.

Dokonca množstvo majetku má oficiálne napísané na biele kone v podobe jeho priateľov či dokonca mileniek. O jeho tajných majetkoch hovoril v roku 2015 aj americký finančník Bill Browder, ktorý bol svojho času najväčším zahraničným portfóliovým investorom v Rusku. Podľa neho Putin nazhromaždil vyše 200 miliárd dolárov neprávom.

O Putinovi sa hovorí aj v súvislosti s jeho palácom, na ktorý upozornil aktuálne väznený ruský opozičný politik Alexej Navaľnyj. Hodnota paláca by mala byť na úrovni 1,4 miliardy dolárov. Okrem toho sa hovorí aj o miliónových apartmánoch v Monaku či o megaluxusnej jachte Šeherezáda za 700 miliónov dolárov.

Vladimír Putin | Rusko
„Nedotknuteľný“ Vladimir Putin. Zdroj: Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool/AP/TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia