Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
23. marca 2022, 16:49
Čas čítania 0:29
Jakub Paulík

Európa blokuje Rusku informácie o počasí. Mohli by ich zneužiť na útok

ZAUJÍMAVOSTI POČASIE RUSKO VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Vhodné poveternostné podmienky by hrali rolu pri útoku chemickými a biologickými zbraňami.

Dodávateľ meteorologických údajov EUMETSAT sa rozhodol, že prestane s Ruskom zdieľať meteorologické dáta, píše Nexta. Rusko by totiž informácie o počasí mohlo využiť na útok. Na podobný krok sa už doposiaľ odhodlalo viacero meteorologických agentúr.

Informácie o počasí by Rusko podľa odborníkov mohlo konkrétne použiť pri plánovaní útoku biologickými či chemickými zbraňami. V prípade rozpustenia chemikálií do vzduchu by museli dbať napríklad na poveternostné podmienky. Ak by sa vietor nečakane otočil, mohla by zbraň paradoxne uškodiť aj útočníkovi.

Americký prezident Joe Biden pritom upozorňuje na to, že hrozba použitia chemických zbraní zo strany Ruska je reálna. Konkrétne sa obáva, že by nimi mohol zaútočiť na Ukrajine. V danom prípade by za to Rusko podľa neho zaplatilo „obrovskú cenu“. Nespresnil však, čo tým myslí.

Odporúčané
Akými duševnými chorobami môže trpieť ruský prezident? Odborníci sa domnievajú, že ho sužuje podobná diagnóza ako Nera a Hitlera Akými duševnými chorobami môže trpieť ruský prezident? Odborníci sa domnievajú, že ho sužuje podobná diagnóza ako Nera a Hitlera 21. marca 2022, 9:30
Domov
Zdieľať
Diskusia