Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. marca 2022, 13:13
Čas čítania 1:28
Dominik Vetrák

Z hry Elden Ring sa predalo už 12 miliónov kópií. Tvorcovia to dokázali za neuveriteľné 3 týždne

Z hry Elden Ring sa predalo už 12 miliónov kópií. Tvorcovia to dokázali za neuveriteľné 3 týždne
Zdroj: Bandai Namco/From Software
TECH ELDEN RING
Uložiť Uložené

Hra Elden Ring oslavuje obrovský úspech. Dočkáme sa pokračovania či seriálu?

Vydavateľská spoločnosť Bandai Namco a vývojárske štúdio From Software vydali oficiálnu správu o predajoch hry Elden Ring. Z vynikajúceho akčného RPG, ktorému sme v recenzii udelili 9,5 bodu z 10, sa predalo už 12 miliónov kópií, a to za tri týždne predaja. Hra vyšla na PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S a stala sa jednou z najlepšie hodnotených v histórii. 

Hra bola obľúbená aj na streamovacích platformách ako Twitch či Youtube, nehovoriac o množstve meme obrázkov, ktoré vznikli na motívy Elden Ringu. Pre porovnanie, jedna z najväčších hier histórie, Red Dead Redemption 2, predala za prvé dva týždne 17 miliónov kópií.

Odporúčané
RECENZIA: Elden Ring (Xbox Series X/PS5) RECENZIA: Elden Ring (Xbox Series X/PS5) 12. marca 2022, 9:30

Išlo však o celkové predaje nielen hráčom, ale aj obchodom, ktoré hru ešte nepredali. Elden Ring predal 12 miliónov kópií priamo hráčom. Nedá sa to úplne porovnávať, keďže hry ako Red Dead Redemption 2 od štúdia Rockstar Games majú oveľa viac mediálnej pozornosti a sú omnoho prístupnejšie pre všetkých hráčov na svete. 

Elden Ring je však náročná hra, ktorá nie je pre každého. Okrem hry Dark Souls 3 sa zrejme žiadnej inej hre od štúdia From Software nepodarilo predať viac ako 12 miliónov kópií, čo Elden Ring dokázal za 3 týždne. Ide o neuveriteľný úspech, ktorý si nikto nedokázal predstaviť ani len pred pár mesiacmi, nie to ešte pred pár rokmi, keď bol tento žáner ešte len v plienkach.

Elden Ring
Zdroj: Bandai Namco/From Software

Začal s hrou Demon’s Souls od štúdia From Software, titulom exkluzívne vyvíjaným pre konzolu PS3, ktorý sa ale Playstationu veľmi nepozdával, a tak ho pôvodne v Európe a v  Amerike ani nechceli vydať. O aký veľký úspech ide ti môže napovedať aj finančná správa vydavateľa hry Bandai Namco, ktorý ešte v novembri 2021 očakával, že za prvých päť týždňov predá okolo 4 miliónov kópií. 

Žáner takzvaných Souls alebo Soulsborne hier tak získal milióny nových hráčov a fanúšikov, ktorí sa neboja tejto náročnej výzvy. Ak medzi nich patríš aj ty a potrebuješ pár rád ako hru zvládnuť a poradiť si s náročnými nepriateľmi, prečítaj si našich 10 tipov pre začiatočníkov. 

Odporúčané
5 najťažších a najlepších súbojov s bosmi v Elden Ringu. Možno si hru prešiel bez toho, aby si ich vôbec stretol 5 najťažších a najlepších súbojov s bosmi v Elden Ringu. Možno si hru prešiel bez toho, aby si ich vôbec stretol 25. marca 2022, 8:30

Hra má však jedno veľké negatívum. Jej technická stránka je problematická, a to obzvlášť na PC, kde doteraz neboli opravené veľké chyby. Odporúčame hrať na konzolách alebo čakať, kým tvorcovia hru opravia, aby sa hrala bez problémov.

Domov
Zdieľať
Diskusia