Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
23. februára 2022, 22:36
Čas čítania 1:21
Dominik Vetrák

Elden Ring je jedna z najlepšie hodnotených hier histórie. Všetky recenzie sú takmer dokonalé!

Elden Ring je jedna z najlepšie hodnotených hier histórie. Všetky recenzie sú takmer dokonalé!
Zdroj: Bandai Namco
TECH ELDEN RING
Uložiť Uložené

Herné štúdio From Software vydáva svoju najambicióznejšiu hru v histórii.

Keď japonské herné štúdio From Software (Demon’s Souls, Armored Core, Dark Souls, Bloodborne, Sekiro) ohlásilo hru Elden Ring, mnohí čakali, že pôjde o veľkolepý projekt. Nakoniec, s príbehom a vytvorením sveta pomáhal spisovateľ George R. R. Martin, tvorca ságy Pieseň ľadu a ohňa (Game of Thrones). Aj tak je však priemerné hodnotenie recenzií pre Elden Ring neuveriteľné.

Na Metacritic, kde sa združujú profesionálne herné aj filmové recenzie, má aktuálna hra priemerné hodnotenie 97/100, a to po 44 recenziách. Rovnaké hodnotenie svieti na podobnej stránke s názvom Open Critic, kde už však započítali 98 recenzií. 

Odporúčané
RECENZIA: Horizon: Forbidden West (PS5) RECENZIA: Horizon: Forbidden West (PS5) 14. februára 2022, 9:01

Elden Ring sa tak automaticky stáva jednou z najlepšie hodnotených hier v histórii. Na priemerné číslo 97/100 sa okrem exkluzívnych hier pre Nintendo Switch (Super Mario Odyssey a The Legend of Zelda: Breath of the Wild) podarilo v posledných dvoch generáciách konzol (posledných cca 15 rokov) dostať len hrám ako GTA IV, Red Dead Redemption 2, Disco Elysium: The Final Cut.

Elden Ring je tak zatiaľ 11. najlepšie hodnotená hra v histórii. Treba však brať do úvahy, že kedysi boli herné recenzie oveľa prívetivejšie a recenzenti hrám odpúšťali viac chýb.

Odporúčané
Andrej Bičan nám prezradil, ako fungovalo ovládanie Maxihry, či niekto podvádzal a prečo sa relácia skončila (Rozhovor) Andrej Bičan nám prezradil, ako fungovalo ovládanie Maxihry, či niekto podvádzal a prečo sa relácia skončila (Rozhovor) 20. februára 2022, 16:30

Dosiahnuť v súčasnosti takéto hodnotenie je nepredstaviteľne ohromujúce. Recenzenti na hre chvália úplne všetko od súbojov cez príbeh a atmosféru fantasy sveta až po množstvo súbojov s bosmi a úžasné prostredia na odhaľovanie. Dobrou správou je, že Elden Ring je prístupnejšia hra než predošlé tituly od štúdia From Software. Ak sa ti teda zdalo, že Dark Souls či Bloodborne sú až príliš ťažké, Elden Ring by si už zvládnuť mohol. 

Žánrovo ide o akčné RPG odohrávajúce sa v otvorenom fantasy svete. Veľkou novinkou v hrách od tohto štúdia je, že ide o rozľahlý, otvorený svet, v ktorom sa môžeš vydať kamkoľvek okamžite po začatí hry. K dispozícii budeš mať aj koňa. Viac sa o hre dozvieš v našich predošlých článkoch.

Elden Ring vychádza už v piatok 25. 2. 2022 na PC, PS4, PS5, Xbox One a Xbox Series X/S. Našu recenziu si budeš môcť prečítať až neskôr, keďže sme stále nedostali digitálne kľúče na odomknutie hry pre recenzentov.

Domov
Zdieľať
Diskusia