Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2022 o 21:01
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

Mladých Rusov najviac zaujíma, ako opustiť krajinu. Googlia aj spoločnosti, ktorých služby už nemôžu využívať

Mladých Rusov najviac zaujíma, ako opustiť krajinu. Googlia aj spoločnosti, ktorých služby už nemôžu využívať
Zdroj: unsplash/CC0/volně k užití
NEWS KONFLIKT NA UKRAJINE RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Pre agresiu prezidenta Vladimira Putina sa Rusko vzďaľuje civilizovanému svetu. Z trhu odchádzajú mnohé spoločnosti, čo pocítili už aj bežní obyvatelia.

TV Markíza upozornila, že podľa nástroja Google Trends v pondelok mladých Rusov do 18 rokov najviac zaujímalo, ako môžu opustiť svoju krajinu. Vyplýva to z dát, ktoré vyhľadávač zbiera v reálnom čase.

Známy nástroj zároveň ukazuje, akým spôsobom zasahujú bežných Rusov sankcie, ktoré zavádzajú mnohé krajiny aj komerčné spoločnosti v súvislosti s agresívnym vpádom ruských vojsk na Ukrajinu. Pre agresívnu okupáciu už z ruského trhu odišlo množstvo spoločností, ktoré nedodávajú zákazníkom svoje služby. Aj preto Rusi googlia napríklad Tiktok, Netflix či Spotify. 

Odporúčané
Nechcú sa podieľať na financovaní vojny: zoznam značiek, ktoré odchádzajú z Ruska, stále narastá. Ako to ovplyvní bežných ľudí? Nechcú sa podieľať na financovaní vojny: zoznam značiek, ktoré odchádzajú z Ruska, stále narastá. Ako to ovplyvní bežných ľudí? 4. marca 2022 o 16:30

Keďže spoločnosti Mastercard a Visa pozastavujú všetky transakcie a operácie kariet ruských bánk, včera Rusi najviac vyhľadávali domovskú alternatívu UnionPay. 

Rusi vyhľadávali informácie o veľkoobchode s nábytkom Ikea, keď ohlásil koniec na tamojšom trhu, ale aj Facebook, ktorý Kremeľ na svojom území úplne vypol. Podobným spôsobom postupne prestali svoje produkty a služby pre ruský trh dodávať aj ďalšie firmy, ktoré sa nechcú spolupodieľať na financovaní vojny, ktorú na Ukrajine rozpútal Vladimir Putin. 

Dnes pokračovalo tretie kolo mierových rokovaní medzi Ukrajinou a Ruskom na pôde Bieloruska, prvé dve však jasné závery nepriniesli. Pôvodnú dohodu o humanitárnych koridoroch Rusi porušili, keď zaútočili na nevinných civilistov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia