Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. marca 2022, 11:25
Čas čítania 0:56
Daniel Mikolášik

Známy ukrajinský tenista opustil rodinu, aby mohol brániť svoju vlasť. Novak Djoković mu poslal dojemný odkaz a podal pomocnú ruku

Známy ukrajinský tenista opustil rodinu, aby mohol brániť svoju vlasť. Novak Djoković mu poslal dojemný odkaz a podal pomocnú ruku
Zdroj: TASR/AP
ŠPORT NOVAK DJOKOVIĆ RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Stachovskyj na Instagrame zverejnil fotku svojej vojenskej výzbroje so slovami, že je hrdý na to, že je Ukrajinec.

Bývalý ukrajinský profesionálny tenista Serhij Stachovskyj, ktorý v roku 2013 na Wimbledone porazil Rogera Federera, minulý týždeň vyhlásil, že bude brániť svoju vlasť a prihlásil sa do ukrajinských vojenských záloh.

Bývalý 31. hráč rebríčka ATP na svojom oficiálnom instagramovom profile zverejnil fotku svojej vojenskej výzbroje so slovami, že je hrdý na to, že je Ukrajinec. Po tom, čo oznámil, že opustil svoju rodinu, aby mohol narukovať, sa mu ozval aj jeden z najúspešnejších svetových tenistov Srb Novak Djoković, ktorý mu ponúkol pomoc, informuje ABC.

„Ako sa máš? Si na bojisku? Myslím na teba. Verím, že sa veci čoskoro upokoja. Prosím ťa, daj vedieť, kam potrebuješ poslať pomoc. Finančnú alebo akúkoľvek inú,“ napísal 20-násobný grandslamový šampión Nole svojmu niekdajšiemu tenisovému kolegovi. Stachovskyj mu poďakoval za podporu a odkázal, že mu ďakuje celá Ukrajina.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Sergiy Stakhovsky/Стаховський (@stako_s)

36-ročný športovec odstúpil po januárovom grandslamovom turnaji Australian Open a vzhľadom na ruskú inváziu sa vrátil do Kyjeva plný odhodlania brániť svoju vlasť. „Mám tri deti, manželku a trvalé bydlisko mimo Ukrajiny, takže nemôžem úplne zdôvodniť, prečo som to urobil. Ale domov bude vždy tam, kde je srdce,“ povedal Stachovskyj minulý týždeň pre ABC.

Odporúčané
Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov 8. apríla 2024, 19:00

Brániť svoju krajinu sa rozhodlo viacero ukrajinských športových hviezd vrátane dvojnásobného zlatého olympijského medailistu v boxe Vasyľa Lomačenka a majstra sveta v ťažkej váhe Oleksandra Usyka. Do vojenského sa obliekol aj starosta Kyjeva a bývalý boxer Vitalij Kličko.

Domov
Zdieľať
Diskusia