Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. marca 2022, 15:15
Čas čítania 0:54
Adam Novosad

Na Ukrajine údajne zabili generálmajora ruskej armády. „Rusom to môže spôsobiť obrovskú stratu motivácie,“ hovorí investigatívec

Na Ukrajine údajne zabili generálmajora ruskej armády. „Rusom to môže spôsobiť obrovskú stratu motivácie,“ hovorí investigatívec
Zdroj: TASR/AP
NEWS RUSKO VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Andrej Suchoveckij by sa stal najvýznamnejšou obeťou z radov ruskej armády v prebiehajúcej vojne na Ukrajine.

Ukrajinské ozbrojené sily oznámili, že v boji na Ukrajine zabili popredného predstaviteľa ruskej armády generálmajora Andreja Suchoveckého. Túto správu však v tomto momente nie je možné nezávisle overiť.

Suchoveckij je veliteľom ruských jednotiek zvláštneho určenia Specnaz a zástupcom veliteľa 41. armády kombinovaných zbraní v Novosibirsku.

Správu o úmrtí zverejnil spravodajský server Nexta, ktorý oznam o smrti generálmajora našiel aj na profile zástupcu ruskej organizácie združujúcej výsadkárov Sergeja Čipileva. O údajnej smrti generálmajora už informoval aj americký magazín Newsweek.

Čipilev na svoj profil na ruskej sociálnej sieti Vkontakte zavesil status s fotografiami generálmajora Suchoveckého. „S veľkou bolesťou prijímame správu o smrti nášho priateľa generálmajora Andreja Alexandroviča Suchoveckého na území Ukrajiny počas špeciálnej operácie,“ uviedol Čipilev.

Na sociálnej sieti sa medzitým profil Čipileva zo Zväzu ruských výsadkárov v Kirovskej oblasti stal nedostupným.

Ruská federácia pritom v úvode invázie odmietala akékoľvek straty na životoch svojich vojakov, avšak v stredu prvýkrát priznala, že o život prišlo okolo 500 vojakov. Ukrajinské odhady však hovoria o viac ako 5 000 ruských stratách.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Správu o úmrtí generálmajora Andreja Suchoveckého si na Twitteri všimol aj investigatívec Christo Grozev z projektu Bellingcat. „Ak sa táto správa potvrdí, môže spôsobiť obrovskú stratu motivácie pre Rusko,“ uviedol vo svojom statuse.

Domov
Zdieľať
Diskusia