Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. februára 2022, 20:22
Čas čítania 1:31
Dominik Vetrák

Takto vyzerá PS VR2. Štúdio Playstation odhalilo druhú generáciu svojej virtuálnej reality, ktorou môže prekonať konkurenciu

Takto vyzerá PS VR2. Štúdio Playstation odhalilo druhú generáciu svojej virtuálnej reality, ktorou môže prekonať konkurenciu
Zdroj: Playstation Blog
TECH PS VR2
Uložiť Uložené

Poznáme vzhľad a silu hardvéru nového PS VR 2.

Štúdio Playstation dnes z ničoho nič odhalilo dizajn svojho ďalšieho headsetu pre virtuálnu realitu. Jeho druhá generácia virtuálnej reality s názvom Playstation VR2 (PS VR2) dorazí na pulty obchodov niekedy v priebehu tohto roka. Dnes už okrem technických špecifikácií (nájdeš ich nižšie v článku) poznáme aj jej vzhľad. 

Odporúčané
Andrej Bičan nám prezradil, ako fungovalo ovládanie Maxihry, či niekto podvádzal a prečo sa relácia skončila (Rozhovor) Andrej Bičan nám prezradil, ako fungovalo ovládanie Maxihry, či niekto podvádzal a prečo sa relácia skončila (Rozhovor) 20. februára 2022, 16:30

Dizajnéri headsetu sa nesnažili o revolúciu a vytvorili upgrade pre PS VR 1. Nový headset bude mať aj podobné nastavenia ako predošlý, takže majitelia PS VR budú hneď vedieť, ako s ním narábať.

Novinkou je vetranie, ktoré sa dizajnéri v štúdiu Playstation snažili vyriešiť dosť dlho. Cieľom vetrania je, aby sa displej vnútri nezahmlieval. Občas si cez zahmlený displej nič nevidel, obzvlášť, keď si hral nejaké pohybové hry (ako napríklad rytmické Beat Saber). 

PS VR 2
Zdroj: Playstation Blog
PS VR 2
Zdroj: Playstation Blog
PSVR2
Zdroj: Playstation Blog

PS VR 2 sa bude predávať len v bielej farbe. Na obrázkoch nižšie vidíš aj finálny dizajn ovládačov zvaných PS VR2 Sense. Ovládače budú mať rovnaké vlastnosti ako klasické ovládače Dualsense na konzolu PS5. Tešiť sa tak môžeš na haptickú odozvu a adaptívne spúšťače. 

Čo všetko už vieme o PS VR2?

Rozlíšenie 2 000 × 2 040 pixelov pre každé oko (4K)
Displej OLED HDR, šošovky Fresnel
Refresh rate (obnovovacia frekvencia) 90 Hz, 120 Hz
Pole videnia 110 stupňov
Zaznamenávanie pohybu Six-axis senzor pohybu, 4 vnútorné kamery na sledovanie headsetu a ovládačov, vnútorná kamera na sledovanie očí
Audio 3,5 mm
Pripojenie USB-C

PS VR 2 bude mať iba jeden externý kábel, ktorý budeš musieť mať pripojený ku konzole PS5. Playstation pravdepodobne chce vydať PSVR v prívetivej cene. Hry na PS5 a PS VR 2 budú vyžadovať silný hardvér, aby ich zvládli zobraziť v pekných vizuáloch.

Preto sa PS VR 2 musí pripojiť k silnejšiemu hardvéru konzoly PS5. Bez kábla by headset nepochybne stál o niekoľko stoviek eur viac. Aj tak dúfame, že Playstation časom vydá aj verziu bez káblov, aby sme si virtuálnu realitu užili naplno. 

Odporúčané
RECENZIA: Horizon: Forbidden West (PS5) RECENZIA: Horizon: Forbidden West (PS5) 14. februára 2022, 9:01

Čo ešte nevieme? Nepoznáme dátum vydania, cenu headsetu či údaje o spätnej kompatibilite. Nevieme tak, či si na PS VR2 budeš môcť zahrať aj staršie hry z PS VR1 alebo budú potrebovať nejaký update či úplne novú verziu pre PS VR2. Nepoznáme ani hry, ktoré sa budú dať pri vydaní hrať. Štúdio Playstation zatiaľ ukázalo len Horizon: Call of the Mountain z úspešnej série Horizon. 

Domov
Zdieľať
Diskusia