Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2022, 22:14
Čas čítania 0:58
Ema Stanovská TASR

Žralok na pláži v Sydney doslova roztrhal plavca. Stalo sa tak prvýkrát od roku 1963

NEWS AUSTRÁLIA TRAGÉDIE
Uložiť Uložené

Polícia vo vode objavila ľudské pozostatky. Incident vyšetruje a v oblasti naďalej pátra po žralokovi.

Pri útoku žraloka v austrálskom meste Sydney prišiel o život jeden muž. Podľa svedkov incidentu išlo o 4,5-metrového žraloka modrého, ktorý plavca doslova roztrhal. Muž podľa privolaných záchranárov utrpel zranenia nezlučiteľné so životom a už mu neboli schopní pomôcť. Podobný incident sa v Sydney naposledy odohral v roku 1963.


K udalosti došlo v blízkosti pláže na sydneyskom predmestí Little Bay. Svedkovia počuli krik a následne intenzívne špliechanie vody. Jeden z rybárov povedal, že zahliadol aj plavca v neopréne.


Polícia vo vode objavila ľudské pozostatky. Pláž uzavrela, pričom nešťastnú udalosť vyšetruje a v oblasti naďalej pátra po žralokovi. Identitu obete dosiaľ úrady nezverejnili.


Vlani došlo v Austrálii k trom útokom žralokov, ktoré sa skončili smrťou. Dva z nich sa stali v Novom Južnom Walese, kde leží aj Sydney. Stredajší útok bol v tejto krajine aj prvým zaznamenaným smrteľným útokom od začiatku roka 2022.


Vláda austrálskeho štátu Nový Južný Wales vynakladá pre obavy verejnosti milióny eur na technológie, ktoré majú znížiť počet žraločích útokov pri pobreží. Pohyby žralokov sledujú drony a ďalšie zariadenia, pričom na 51 plážach sú aj siete na žraloky.

Ak chceš vedieť o útokoch žralokov viac, prečítaj si napríklad článok o historicky najväčšom útoku žralokov na človeka.

Domov
Zdieľať
Diskusia