Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2022, 12:33
Čas čítania 0:42
Jakub Paulík

V Číne z Priateľov zmazali LGBT+ scény a pridali titulky s iným významom

V Číne z Priateľov zmazali LGBT+ scény a pridali titulky s iným významom
Zdroj: NBC
FILMY A SERIÁLY SERIÁL PRIATELIA
Uložiť Uložené

Čínske streamovacie platformy vraj upravujú filmy a seriály podľa svojej potreby.

Svetovo známy seriál Priatelia sa nedávno znova dostal do ponuky viacerých čínskych streamovacích platforiem, ako Tencent, Bilibili, Sohu, Iqiyi či Youku. Fanúšikovia sa však začali hromadne sťažovať na to, že zo seriálu vystrihli množstvo LGBT+ scén alebo v niektorých záberoch použili nesprávny preklad, uvádza BBC

Scénu, v ktorej sa napríklad Ross dozvie, že jeho bývalá žena Carol je lesbička, jednoducho zmazali. V inom zábere, kde sa spomína „mnohonásobný orgazmus“, tomuto slovnému spojeniu v titulkoch zmenili význam.

Odporúčané
Katarína Brychtová alias Katka: Pri dabovaní seriálu Priatelia medzi nami vznikla chémia ako medzi hercami z Ameriky (Rozhovor) Katarína Brychtová alias Katka: Pri dabovaní seriálu Priatelia medzi nami vznikla chémia ako medzi hercami z Ameriky (Rozhovor) 28. mája 2021, 12:30

Na čínskej sociálnej sieti Weibo začali ľudia pridávať posty s hashtagom #FriendsCensored a vyzývali fanúšikov seriálu, aby ho bojkotovali. Cenzori však medzičasom tento hashtag zo sociálnej siete odstránili. 

Streamovacie platformy zatiaľ neuviedli dôvod, prečo došlo k takémuto výraznému zásahu. Paradoxom je, že napríklad platforma Sohu vysielala Priateľov medzi rokmi 2012 až 2018 v plnej verzii bez akýchkoľvek úprav. 

Podobnou cenzúrou si prešiel aj reunion Priateľov, v ktorom sme videli všetky staré hviezdy. Cenzori z neho odstránili Justina Biebera, Lady Gaga a K-Pop skupinu. Lady Gaga bola v minulosti obvinená z urážky Číny, lebo sa v roku 2016 stretla s dalajlámom.

Domov
Zdieľať
Diskusia