Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2022, 8:36
Čas čítania 0:32
Jakub Paulík TASR

Tretiu dávku vakcíny môžu oddnes dostať aj deti od 12 rokov

NEWS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Rodičia detí môžu využiť aj očkovanie bez registrácie.

Od pondelka 14. februára sa na Slovensku začína 3. očkovanie detí od 12 do 17 rokov. Rodičia môžu deti zaregistrovať cez portál Korona.gov.sk alebo využiť očkovanie bez registrácie. Žiadosť zákonného zástupcu rodičia podpíšu priamo na mieste očkovania.

Tretiu dávku môžu dostať iba neplnoletí, u ktorých od poslednej dávky ubehli aspoň 3 mesiace. Optimálne je, aby tretiu dávku podľa odporúčaní Svetovej zdravotníckej organizácie dostali medzi 4. až 6. mesiacom. Očkovať sa bude vakcínou od konzorcia Pfizer-Biontech.

Vakcinácia bude okrem očkovacích centier prebiehať aj u niektorých pediatrov. Zoznam bude zverejnený na Korona.gov.sk. Očkovanie na Slovensku podľa Národného centra zdravotníckych informácií pomerne stagnuje.

Za včerajšok tretiu dávku dostalo len 1 055 ľudí, druhú 548 osôb a prvú 159. Aspoň prvú dávku má dokopy 2 813 951 obyvateľov Slovenska, druhú 2 719 081 a plne zaočkovaných je 1 595 965 ľudí.

Odporúčané
Ako funguje nová vakcína Novavax, ktorá práve prichádza na Slovensko? Môže presvedčiť aj antivaxerov odmietajúcich očkovanie Ako funguje nová vakcína Novavax, ktorá práve prichádza na Slovensko? Môže presvedčiť aj antivaxerov odmietajúcich očkovanie 6. februára 2022, 17:30
Domov
Zdieľať
Diskusia