Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2022, 9:29
Čas čítania 0:40
Jakub Paulík TASR

Zomrel Ivan Reitman, režisér Krotiteľov duchov, ktorý sa narodil na Slovensku

NEWS IVAN REITMAN ÚMRTIA ZNÁMYCH OSOBNOSTÍ
Uložiť Uložené

Známy filmár spolupracoval aj s Arnoldom Schwarzeneggerom.

Režisér, scenárista a producent Ivan Reitman zomrel vo veku 75 rokov. O jeho sobotňajšom úmrtí v nedeľu informovala rodina. Reitman sa v Hollywoode preslávil najmä ako tvorca Krotiteľov duchov. Vidieť si od neho mohol aj viaceré komédie s Arnoldom Schwarzeneggerom, ako sú Policajt zo škôlky, Junior či Dvojčatá.

„Naša rodina smúti nad neočakávanou stratou manžela, otca a starého otca, ktorý nás naučil vždy hľadať v živote kúzlo. Teší nás, že jeho práca filmára priniesla radosť a šťastie nespočetnému množstvu ďalších ľudí na celom svete. Aj keď v súkromí smútime, dúfame, že tí, ktorí ho poznali vďaka jeho filmom, si ho navždy zapamätajú,“ napísali v spoločnom vyhlásení jeho deti.

Ivan Reitman patril medzi hollywoodske osobnosti, ktoré mali korene na Slovensku. V októbri 1946 sa narodil v Komárne, no jeho rodina ešte v roku 1951 emigrovala do Kanady, kde Reitman vyrastal. Režisérske žezlo po Ivanovi Reitmanovi prevzal jeho syn Jason, ktorý natočil napríklad Juno, Ďakujeme, že fajčíte, na Oscara nominovaný film Lietam v tom, ale aj najnovších Krotiteľov duchov z roku 2021.

Ivan Reitman.
Ivan Reitman. Zdroj: TASR/AP/Chris Pizzello
Domov
Zdieľať
Diskusia