Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2022, 15:18
Čas čítania 0:44
Kamila Šebestová

Tínedžeri vo veku 12 až 18 rokov sa budú môcť dať zaočkovať aj treťou dávkou. Potrebný je však súhlas rodiča

NEWS KORONAVÍRUS OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Ministerstvo zdravotníctva doposiaľ čakalo na rozhodnutie Európskej liekovej agentúry, teraz sa však rozhodlo konať aj bez neho.

Ministerstvo zdravotníctva na budúci týždeň spustí očkovanie detí od 12 do 18 rokov posilňovacou dávkou. Žiadosť však musí podať jeden z rodičov. Informáciu o tretej dávke pre tínedžerov priniesol Denník N

„Očkovanie treťou dávkou vo vekovej kategórii od 12 do 18 rokov plánujeme spustiť budúci týždeň,” povedala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová. Detailnejšie informácie údajne oznámia v najbližších dňoch. 

Očkovanie by malo byť prístupné pre úplne všetky deti. Pôvodne ministerstvo čakalo na rozhodnutie Európskej liekovej agentúry, teraz sa však rozhodlo konať aj bez neho. 

Podľa údajov ministerstva zdravotníctva dostalo dve dávky vakcíny proti covidu takmer 400 detí od 5 do 9 rokov. V skupine 10 až 14 rokov má druhú dávku vyše 32-tisíc detí a od 15 do 19 rokov je to takmer 56-tisíc detí.

Prieskum agentúry Focus pre TV Markíza v júni 2021 ukázal, že o očkovanie svojich detí má záujem približne 40 percent obyvateľov Slovenska. Skoro 15 % rodičov by určite dalo zaočkovať svoje dieťa a približne 26 % ďalších by sa rozhodlo skôr pre očkovanie. Dohromady teda asi 40 % slovenských rodičov má záujem, aby sa ich deti od 12 rokov dali zaočkovať vakcínou Pfizer. 

Domov
Zdieľať
Diskusia