Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2022, 10:56
Čas čítania 0:37
Kamila Šebestová

Kňaz momentálne pôsobiaci v Spišskej diecéze údajne zneužíval 13-ročné dievča, po sexe ho posielal na spoveď

NEWS CIRKEV SEXUÁLNE OBŤAŽOVANIE ZNÁSILNENIA A SEXUÁLNE ZLOČINY
Uložiť Uložené

Obeť sa ozvala TV Markíza, ktorá zverejnila jej príbeh.

Polícia obvinila zo sexuálneho zneužívania ďalšieho kňaza. Tentoraz išlo o člena cirkvi, ktorý vraj dievčinu zneužíval od jej 13 do 16 rokov. Zároveň údajne pôsobil ako jej učiteľ náboženstva. Obeť kontaktovala TV Markíza, aby zverejnila svoj príbeh. 

Podľa dievčiny jej kňaz najskôr posielal erotické správy a fotky, ktoré si pýtal aj od nej. Popri tom ju začal sexuálne zneužívať a po akte ju údajne posielal na spoveď. Prvý pohlavný styk s kňazom prebehol na fare, keď mala len 14 rokov. Keď potom obeť išla na spoveď, farár jej hovoril, že sa sama previnila z porušenia Božieho prikázania. 

Muž je dnes obvinený, no momentálne je stále kňazom v inej farnosti. Keď ho reportérka z Markízy oslovila, mlčal a nechcel prípad nijako komentovať. 

V uplynulých mesiacoch čelila cirkev viacerým podobným obvineniam. V novembri obvinili kňaza Ladislava, ktorý vraj deti zneužíval na dovolenke v Chorvátsku. V októbri prehovorila ďalšia obeť sexuálneho násilia, ktorú údajne v 12 rokoch nútil farár k orálnemu sexu. 

Odporúčané
Kňaz zo Žilinského kraja nútil 12-ročné dievčatko k orálnemu sexu. Cirkev o tom vedela, polícii však nič nepovedala Kňaz zo Žilinského kraja nútil 12-ročné dievčatko k orálnemu sexu. Cirkev o tom vedela, polícii však nič nepovedala 26. októbra 2021, 12:31
Domov
Zdieľať
Diskusia