Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. februára 2022, 18:20
Čas čítania 1:26
Jakub Paulík

Poradkyňa prezidentky by nemala na prácu používať počítač, o ktorý sa delí. V prípade kybernetického útoku by to bolo nebezpečné

NEWS TOMÁŠ VALÁŠEK ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Pracovný počítač je na takúto činnosť určite vhodnejší.

Redakcia Refresheru včera priniesla informáciu o tom, že autorom wordového dokumentu Vyhlásenie v súvislosti s napätou situáciou na Ukrajine z webu kancelárie prezidentky je poslanec Progresívneho Slovenska Tomáš Valášek.

Prezidentská kancelária nám objasnila, že ide o nedorozumenie. Podklady na vyhlásenie vraj písala poradkyňa prezidentky Jana Kobzová, manželka Tomáša Valáška, na ich spoločnom počítači. Z toho dôvodu sa vraj v dokumente ocitlo jeho meno.

So šéfredaktorom Infosecurity.sk Matejom Spišákom sme sa rozprávali o tom, či je využívanie spoločného počítača na tvorbu a úpravu citlivých dokumentov v čase hybridných vojen pre taký dôležitý úrad, akým je kancelária prezidentky, bezpečné.

Odporúčané
Autorom wordového dokumentu k prejavu prezidentky Čaputovej je poslanec PS Valášek. Ide o nedorozumenie, tvrdí prezidentský palác Autorom wordového dokumentu k prejavu prezidentky Čaputovej je poslanec PS Valášek. Ide o nedorozumenie, tvrdí prezidentský palác 2. februára 2022, 18:58

„Ak sa na počítači nenachádzajú informácie, ktoré sú neverejné, prípadne spadajú pod istý stupeň utajenia, a teda by k nim jedna alebo druhá osoba nemala mať prístup, problém v používaní jedného počítača by som nevidel,“ povedal pre Refresher Spišák.

Domov
Zdieľať
Diskusia