Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. februára 2022 o 22:06
Čas čítania 0:57
Adam Novosad

Slovenská vlajka chýba. Ukrajinskí poslanci symbolicky ďakovali „skutočným priateľom“, ktorí im pomáhajú v konflikte s Ruskom

NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT
Uložiť Uložené

Slovensko podľa prezidentky Zuzany Čaputovej rokuje s ukrajinskou stranou o ďalšom postupe.

Ukrajina čelí napätej situácii v konflikte s Ruskom, ktoré v posledných mesiacoch na spoločných hraniciach zhromaždilo viac ako 100-tisíc vojakov.

Vo časoch provokácií a agresie sa skupina poslancov postavila v pléne ukrajinského parlamentu, zvaného verchovna rada, a v rukách držali vlajky spojeneckých krajín, ktoré pomáhajú Ukrajine proti ruskej agresii. Západní spojenci Ukrajine posielajú vojenské vybavenie a rázne podporujú ukrajinskú suverenitu.

Na znak solidarity sa do Kyjevu vybrali na návštevu politickí predstavitelia Poľska, Veľkej Británie, ale aj Holandska, za čo im poďakoval prezident Volodymyr Zelenskyj. Poslanci v rukách na znak vďaky držali vlajky Kanady, Poľska, USA, Dánska, Turecka, Českej republiky, Veľkej Británie, ale aj všetkých troch pobaltských štátov.

Medzi vlajkami však chýbala slovenská vlajka. V statuse na to upozornil bývalý poslanec Martin Poliačik, ktorý prezdieľal fotografiu ukrajinského poslanca Oleksija Hončarenka. Ten v opise fotografie napísal, že poslanci ďakovali „skutočným priateľom“, ktorí Ukrajine pomáhajú v ťažkých časoch.

Odporúčané
Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár 12. júla 2024 o 10:30

Zatiaľ čo Česká republika posiela na Ukrajinu protitankové zbrane a muníciu, slovenská vláda sa nevie zhodnúť na pomoci, ktorú by susedom chcela zabezpečiť.

Prezidentka Zuzana Čaputová vo svojom utorkovom prejave uviedla, že medzi slovenskou a ukrajinskou stranou prebiehajú rokovania, ktorých výsledok by mohol byť známy v najbližších dňoch.

„Pomôžme Ukrajine, lebo tým pomáhame sebe a pomáhame mieru. Nedajme dôvod myslieť si, že sa podarí rozštiepiť Slovensko a Európu na priaznivcov a oponentov Moskvy. Toto nie je čas na politikárčenie,“ vyzvala prezidentka v prejave.

Domov
Zdieľať
Diskusia