Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
1. februára 2022, 8:28
Čas čítania 0:38
Ivan Koribanič

V humenskom podniku majiteľ vo veľkom organizuje diskotéky. Hoci ho ľudia nahlasujú, v praxi nemá kto zakročiť

V humenskom podniku majiteľ vo veľkom organizuje diskotéky. Hoci ho ľudia nahlasujú, v praxi nemá kto zakročiť
Zdroj: Markíza/reprofoto
NEWS HUMENNÉ KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Majiteľ pritom tvrdí, že žiadne nariadenia neporušuje a je pripravený súdiť sa.

Hoci protipandemické opatrenia zakazujú prevádzku podnikov po 22. hodine, v Humennom sa o tomto čase zábava ešte len začína, píše Markíza. Podnik na svojom facebookovom účte dokonca pravidelne pozýva ľudí na diskotéky.

Nespokojní obyvatelia celú vec ohlásili, nikto proti porušovaniu vyhlášky nezakročil. Regionálny úrad verejného zdravotníctva totiž vydal stanovisko, že spomínaný podnik leží na pozemku Železníc Slovenskej republiky. Tie sa, naopak, ohradili, že na svojich pozemkoch neregistrujú žiadnu prevádzku diskoklubu.

Teraz je na úradoch, aby celú vec prešetrili, a to najmä fakt, či je budova vôbec skolaudovaná, keďže ju železnice neevidujú.

Pri konfrontácii sa majiteľ budovy ani netajil tým, že nočné diskotéky organizoval. „Buď budem mať otvorené, alebo zavriem a skrachujem. Čo mám ísť teraz robiť do Nemecka?“ povedal v reportáži. 

Podľa jeho slov organizovaním diskoték neporušuje žiadne nariadenie a je pripravený súdiť sa. „Ja nikoho nenútim, aby prišiel. Je to však v režime, že je človek buď ‚prekonaný‘, alebo zaočkovaný.“ V ankete reagovala jedna z respondentiek, že sa nemá čoho báť. „Covidu? To určite nie.“


Domov
Zdieľať
Diskusia