Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. januára 2022, 7:30
Čas čítania 1:17
Martin Mičuda

Shelby si vzalo do parády Ford F-150 Raptor. Výsledkom je nekompromisné terénne monštrum

Shelby si vzalo do parády Ford F-150 Raptor. Výsledkom je nekompromisné terénne monštrum
Zdroj: Shelby
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY FORD
Uložiť Uložené

Na rozdiel od iných úprav Shelby, tentoraz bolo cieľom zlepšiť terénne schopnosti.

V čase, keď nám samotný Ford prezentuje slávne Bronco v ultimatívnom vyhotovení Raptor, prichádza na svet ďalší pozoruhodný model s týmto dobre známym označením. Tentoraz však nejde o znovuzrodené Bronco ani o Ford ako taký, ale o najznámejší pick-up na svete a renomovanú spoločnosť Shelby. Práve tá totiž servíruje F-150 Raptor v ešte extrémnejšom podaní pre tých, ktorým by „základná“ verzia z nejakého dôvodu nestačila.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Shelby tak reaguje na príchod novej generácie, ktorá debutovala pred rokom. Asi ťa neprekvapí, že gro vylepšení súvisí s pohonným ústrojenstvom. Tým je stále dvakrát preplňovaný 3,5-litrový šesťvalec Ecoboost, ktorý Ford vo verzii Raptor naladil na slušných 336 kW/456 koní a 691 Nm. Technici Shelby však zapracovali na lepšom chladení, došlo k úprave sania či výfukového potrubia a výsledný výkon sa vyšplhal až na úroveň 391 kW/532 koní a 826 Nm.

Domov
Zdieľať
Diskusia