Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2022, 20:00
Čas čítania 1:25
Ivan Koribanič

TOP 3 v utorok: Slovensko je na dostrel Ruska, na pozitivitu stačí aj domáci antigénový test, kryptomeny prudko padajú

TOP 3 v utorok: Slovensko je na dostrel Ruska, na pozitivitu stačí aj domáci antigénový test, kryptomeny prudko padajú
Zdroj: TASR/AP, TASR/ Pavel Neubauer
NEWS KORONAVÍRUS KRYPTOMENY RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SLOVENSKO UKRAJINA
Uložiť Uložené

Utorok priniesol ďalšie zaujímavé témy z domova aj zo sveta. My sme pripravili prehľad toho najzaujímavejšieho, čo by ti určite nemalo ujsť.

Vláda riešila eskaláciu napätia na Ukrajine

Niektoré požiadavky Ruskej federácie v súvislosti so situáciou na Ukrajine nemôže Slovensko akceptovať. Po rokovaní Bezpečnostnej rady SR to uviedol minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS).


Naďalej vidí priestor na diplomatické riešenie. So šéfom rezortu obrany Jaroslavom Naďom (OĽaNO) sa zhodli na mimoriadnej závažnosti situácie. Naď ozrejmil, že na ukrajinských hraniciach sa zhromažďuje okolo 130 000 príslušníkov ruských ozbrojených síl i ťažká technika. Niektorá podľa jeho slov zasahuje svojím dosahom aj územie SR.


„Súčasťou požiadaviek Ruska sú aj niektoré veci, ktoré nie sú z nášho pohľadu ani len rokovateľné. Prepisovali by celú bezpečnostnú architektúru a svet, do ktorého SR a ostatné štáty vstúpili po roku 1989,“ povedal Korčok. Zdôraznil, že občania krajín majú právo rozhodovať o tom, kde a do akých obranných štruktúr chcú patriť.

Na pozitivitu stačí aj domáci antigénový test

Po novom už bude na oficiálne potvrdenie pozitivity na ochorenie covid-19 stačiť aj domáci antigénový test. Aby bol akceptovaný, posúdiť ho bude musieť všeobecný lekár. Vyplýva to z najnovšej vyhlášky úradu verejného zdravotníctva.

Odporúčané
Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom Viac ako 60 % Slovákov nie je spokojných so svojím životom. Ich nespokojnosť súvisí najmä so zdravím, vzhľadom a s voľným časom 26. marca 2024, 15:30

Ak si vykonáš domáci antigénový, LAMP alebo PoCT samotest, nebude potrebné ďalšie potvrdenie PCR testom, ako to bolo doteraz. „K tomuto kroku pristupujeme pre očakávaný vysoký nárast počtu pozitívnych osôb v jednom momente a s tým spojený nedostatok PCR testov, denných PCR testovacích kapacít a personálu v laboratóriách,“ vysvetlil ÚVZ.

Kryptomeny prudko padajú

Čo spája Elona Muska, senátorku Cynthiu Lummisovú, bývalého CEO Twitteru Jacka Dorseyho a prezidenta štátu Salvádor Nayiba Bukeleho? Všetci sa v posledných dňoch objavili v memečkách, kde pracujú pre McDonald’s. 


Vtipy vznikli v reakcii na čoraz intenzívnejší prepad kryptomien. Cena najväčšej a najznámejšej digitálnej meny bitcoin minulú sobotu klesla takmer na 34-tisíc dolárov a pohybuje sa na úrovni približne 50 % pod svojím rekordným maximom z novembra 2021. Jej trhová kapitalizácia sa znížila o viac než 600 miliárd dolárov. Výrazne sa oslabili aj ďalšie kryptoaktíva.

Instagramový post dňa

Eskalujúca situácia na hranici Ukrajiny s Ruskom je čoraz horúcejšou témou aj na Slovensku. K napätiu u našich východných susedov sa najnovšie vyjadrila aj prezidentka SR Zuzana Čaputová. Tá apeluje na spolunažívanie, ako aj vzájomný rešpekt voči pravidlám, ktoré sme si spoločne vrátane Ruskej federácie dohodli.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova)

Domov
Zdieľať
Diskusia