Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. januára 2022 o 21:55
Čas čítania 1:05
Martin Mičuda

Escalade-V bude prvým supervýkonným SUV od Cadillacu, dostane až 677 koní

Escalade-V bude prvým supervýkonným SUV od Cadillacu, dostane až 677 koní
Zdroj: Cadillac
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Najvýkonnejší Escalade dostane kompresorom preplňovanú V8.

Cadillac už istý čas naznačuje, že jeho portfólio supervýkonných modelov s písmenom V sa prvýkrát v histórii rozšíri aj o SUV. Ide o pýchu značky, úplne novú, v poradí 5. generáciu majestátneho modelu Escalade, ktorá debutovala v roku 2020.

Najnovšie to potvrdzujú prvé oficiálne fotografie, na ktorých sa obrovské SUV ukazuje v športovo a zároveň agresívne orientovanom kabáte s plaketami odkazujúcimi na sériu V.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022 o 9:30

Pompézny celok sa tak snaží navodiť väčšiu dynamickosť. Predný nárazník má rozmernejšie otvory na prívod vzduchu, gigantická maska dostala špecifickú štruktúru, vzadu sa udomácnil nový difúzor a až štvorica koncoviek výfuku. Tie sú v súčasnosti charakteristickým znakom véčkových Cadillacov.

Okrem toho exteriér zdobia štandardne dodávané čierne doplnky (maska, lišty, zatmavené vnútro svetlometov), v ponuke následne budú aj nové až 22” disky kolies. Pohľad do interiéru Američania zatiaľ neponúkajú, chýbať v ňom však, pochopiteľne, nebude až 38" displej, ktorý zastupuje vôbec najväčší zahnutý OLED displej v aute na svete.

Cadillac, Escalade, Escalade-V,
Zdroj: Cadillac

Pointou verzie Escalade-V však bude pohonné ústrojenstvo. Nie že by klasické verzie trpeli na nedostatok výkonu, veď V8 variant ponúka 426 koní, nová vrcholná verzia však zájde oveľa ďalej. Cadillac síce presné technické parametre ešte oficiálne nešpecifikoval, ale je už viac než jasné, že srdcom novinky bude 6,2-litrový vidlicový osemvalec zo sedanu CT5-V Blackwing

Odporúčané
Zabudni na SUV! Prevetrali sme novú geniálnu alternatívu od Audi (test) Zabudni na SUV! Prevetrali sme novú geniálnu alternatívu od Audi (test) 3. februára 2020 o 14:25

Aj Escalade-V tak dostane kompresorom preplňovanú V8 s hliníkovou hlavou valcov, titánovými sacími ventilmi alebo športovým výfukovým potrubím s mohutným zvukovým sprievodom. V reči čísel sa pritom bavíme o výkone až 498 kW/677 koní a krútiacom momente 893 Nm.

Sprevodovanie si zoberie na starosti 10-stupňová automatická prevodovka, poháňané budú, pochopiteľne, obe nápravy. Na presné rýchlostné parametre si ešte niekoľko týždňov počkáme, kompletné odhalenie je totiž naplánované na začiatok jari.

Cadillac, Escalade, Escalade-V,Cadillac, Escalade, Escalade-V,Cadillac, Escalade, Escalade-V,Cadillac, Escalade, Escalade-V,
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia