Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. januára 2022, 8:06
Čas čítania 0:43
Jakub Paulík

Austrália zrušila Novakovi Djokovićovi víza. Chcú ho deportovať

NEWS NOVAK DJOKOVIĆ
Uložiť Uložené

Kauza so známym tenistom pokračuje.

Austrália opätovne zrušila víza Novaka Djokovića, informuje BBC. Dôvodom je jeho pochybná zdravotná výnimka z očkovania proti koronavírusu. Súdy v Austrálii ešte v pondelok rozhodli, že Djoković môže vstúpiť do krajiny. Tenista sa tak dostal z detenčného hotela a jeho fanúšikovia sa tešili, že bude môcť bojovať o titul na Australian Open. 

Minister pre imigráciu Alex Hawke sa však rozhodol pripraviť Djokovića o víza, a tak môže byť čoskoro deportovaný z krajiny. Dá sa predpokladať, že advokáti slávneho športovca sa aj tentoraz obrátia na súd.

Odporúčané
Djokovićovi by v Srbsku za porušenie karantény hrozilo 3-ročné väzenie. Austrálsky premiér chce, aby opustil krajinu Djokovićovi by v Srbsku za porušenie karantény hrozilo 3-ročné väzenie. Austrálsky premiér chce, aby opustil krajinu 13. januára 2022, 11:10

Priepustku na Australian Open si chcel Djoković vybojovať tvrdením, že v decembri prekonal covid-19. Médiá si však všimli, že deň po údajnom pozitívnom teste sa objavil medzi ľuďmi. Na Instagrame sa nedávno priznal, že po infikovaní sa robil rozhovor s francúzskym novinárom, čo spätne vníma ako chybu.

„O deň neskôr, 18. decembra, som bol vo svojom tenisovom centre v Belehrade, aby som splnil svoj dlhodobý prísľub a poskytol interview pre L'Equipe. Všetky ostatné naplánované aktivity okrem interview a fotografovania pre L'Equipe som zrušil,“ napísal v stanovisku. V Srbsku by mu za porušenie karantény hrozil až 3-ročný trest odňatia slobody.

Domov
Zdieľať
Diskusia